Ευχαριστίες προς τον Κώστα Καραμανλή από τον προϊστάμενο της Δ.Δ.Ε. Σερρών

Την έγκριση λειτουργίας τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού στο Γενικό Λύκειο για το σχολικό έτος 2020-2021, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας. Στην απόφαση συμπεριλαμβάνονται και Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητα Σερρών.

Ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Στ. Ρίζος ευχαρίστησε τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή για την στήριξη του αιτήματος της Δ.Δ.Ε. Σερρών. Το πλήρες κείμενο της δήλωσή του έχει ως εξής:

«Η κατά παρέκκλιση έγκριση λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων ομάδων μαθημάτων των Γενικών Λυκείων γίνεται για να εξυπηρετήσει κυρίως τα σχολεία της επαρχίας, λόγω της δύσκολης γεωγραφικής δομής της πατρίδος μας. Υπήρχε μια δυστοκία με τα περιφερειακά ιστορικά λύκεια της Περιφερειακής ενότητας Σερρών (ΓΕΛ Βυρώνειας,Ν. Σκοπού, Πεντάπολης, Προβατά, Σκουτάρεως) που δέχονται μαθητές από πολλά χωριά. Πρώτο μέλημά μας είναι η μόρφωση των παιδιών μας και η απρόσκοπτη προσήλωση τους σ’ αυτό χωρίς προσχώματα.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή που άμεσα στήριξε το αίτημα της ΔΔΕ ΣΕΡΡΩΝ προς το Υπουργείο Παιδείας και είχαμε αίσιο τέλος στο πρόβλημα που  θα είχε δημιουργηθεί σε αντίθετη περίπτωση (Στους μαθητές και τις οικογένειές τους, τους εκπαιδευτικούς, τις τοπικές κοινωνίες, τους τοπικούς άρχοντες)».

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 11 Σεπ. 2020 - 18:44