Σικάγο: Σε καραντίνα όσοι φτάνουν στην πόλη από αμερικανική πολιτεία

Το Σικάγο θα υποχρεώνει σε καραντίνα 14 ημερών όλους όσοι φθάνουν εκεί προερχόμενοι από αμερικανικές πολιτείες όπου τα κρούσματα του κορονοϊού παρουσιάζουν ανοδική τάση, δήλωσε αργά χθες το βράδυ η Επίτροπος Δημόσιας Υγείας καθώς η χώρα καταγράφει αριθμό ρεκόρ νέων μολύνσεων.

Η Άλισον Αργουέντι δήλωσε ότι το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ την Δευτέρα.

Προς το παρόν αφορά 15 πολιτείες, στις οποίες περιλαμβάνονται η Καλιφόρνια, η Φλόριντα, το Τέξας και η Αριζόνα. Το μέτρο θα προσθέτει ή θα αφαιρεί πολιτείες ανάλογα με το αν παρουσιάζει ανοδική ή καθοδική τάση ο αριθμός των κρουσμάτων τους, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της πόλης.

Τα κρούσματα επί του παρόντος αυξάνονται σε 37 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες οδηγώντας αρκετούς κυβερνήτες στο να παγώσουν ή να ανακαλέσουν τα σχέδια χαλάρωσης της καραντίνας.

Την Πέμπτη η χώρα κατέγραψε περισσότερα από 55.000 νέα κρούσματα κορονοϊού, αριθμός που συνιστά παγκόσμιο ρεκόρ.

Η απόφαση των αρχών του Σικάγο θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι νεωτέρας και τυχόν παραβίαση του μέτρου θα τιμωρείται με πρόστιμο από 100 ως 500 δολάρια την ημέρα έως 7.000 δολάρια το μέγιστο.

Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει σχεδόν 129.000 θανάτους από COVID-19, δηλαδή περίπου το ένα τέταρτο από τον παγκόσμιο αριθμό νεκρών και 2,76 εκατομμύρια κρούσματα, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

www.in.gr
Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 03 Ιουλ. 2020 - 15:11