Προσλήψεις στο σωφρονιστικό κατάστημα Νιγρίτας ζητάει ο βουλευτής Κώστας Μπούμπας

Το ζήτημα της υποστελέχωσης του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας θίγει ο Σερραίος βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» κ. Κώστας Μπούμπας, με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Μπούμπας κρίνει επιβεβλημένη την πρόσληψη προσωπικού αλλά και τη μεταφορά προσωπικού στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας από άλλες φυλακές.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Το Κατάστημα κράτησης της Νιγρίτας παρουσιάζεται υποστελεχωμένο την τελευταία δεκαετία, η δε προκήρυξη 6Κ/2010, η οποία πρόβλεπε την πρόσληψη 32 ατόμων για την σωφρονιστική υπηρεσία του καταστήματος της Νιγρίτας, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.
Αξίζει να σημειωθεί, δε ότι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μετακινηθούν περίπου 15 φύλακες στο νέο κατάστημα κράτησης, στη Δράμα από το κατάστημα της Νιγρίτας, λόγω της εντοπιότητας τους και της εμπειρίας τους.
Επίσης, η υπηρεσία εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Νιγρίτας, όπως και άλλες άλλων περιφερειακών φυλακών, έχουν αναλάβει και την υπηρεσία μεταγωγών, γεγονός το οποίο δεν συμβαίνει με τα καταστήματα κράτησης της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.
Αυτό έχει, φυσικά, ως αποτέλεσμα, οι εναπομείναντες εξωτερικοί φρουροί στη Νιγρίτα,  λόγω της υποστελέχωσης, κυριολεκτικά, να μην προλαβαίνουν να επιτελέσουν επαρκώς τα καθήκοντα τους.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1)
Προτίθεσθε να εκδώσετε νέα σχετική προκήρυξη για προσλήψεις, που θα αφορά σε όλα τα καταστήματα κράτησης της Ελληνικής Επικράτειας, έτσι ώστε να καλυφθούν τα υπάρχοντα οργανικά κενά;
2) Προτίθεσθε, λόγω της ανισοκατανομής του υπάρχοντος προσωπικού φυλάκων, να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προκειμένου να μετατεθούν στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας προσωρινά αποσπασμένοι φύλακες από άλλα καταστήματα
κρατήσεων της Χώρας;"

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 01 Ιουλ. 2020 - 08:43