9 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου από το υπουργείο Υποδομών

Η αναβάθμιση των υποδομών του νομού Σερρών αποτελεί βασικό πυλώνα στην προσπάθεια ανάταξης, ώστε να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης. Η συμβολή του πρωτογενή τομέα σε αυτή την προσπάθεια είναι καθοριστική.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με επικεφαλής τον κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή, δρομολογεί μια σειρά από έργα προς αυτή την κατεύθυνση.

Μετά την έγκριση 14,5 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των οδικών αξόνων του νομού Σερρών, δόθηκε «πράσινο φως» για την αναβάθμιση Αρδευτικών Δικτύων στο νομό Σερρών προϋπολογισμού 9.072.867,96.

Η πρόταση του Υπουργού Κώστα Καραμανλή διαμέσου της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου έλαβε και επίσημα την σχετική έγκριση προένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων .

Το πολύ σημαντικό αναπτυξιακό αυτό έργο αφορά την ορθολογική διαχείριση και την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας αρδευτικού δικτύου στις αγροτικές εκτάσεις των παρακάτω αγροκτημάτων :

Θερμοπηγής, Στρυμονοχωρίου, Χαροπού, Σιδηροκάστρου, Χορτερού, Καμαρωτού και Βαμβακόφυτου του Δήμου Σιντικής

Βαλτερού, Γεφυρουδίου, Σκοτούσσας, Παλαιοκάστρου και Μελενικιτσίου του Δημου Ηράκλειας

Κάτω Χριστού, Καλών Δέντρων και Μητρουσίου του Δήμου Σερρών .

Φορέας λειτουργίας που ετοίμασε και ωρίμασε την μελέτη ο ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου με φορέα υλοποίησης και υποβολής της πρότασης την ΠΕ Σερρών .

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου ευχαριστεί τον Κώστα Καραμανλή

 «Ο κ. Καραμανλής αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι νοιάζεται για το τόπο του και ότι θα κάνει πράξη όσα υποσχέθηκε καθώς τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τα έργα στο Νομό Σερρών να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με δική του πρωτοβουλία και ενέργειες» δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου κ. Λάζαρος Φέκας, με αφορμή την χρηματοδότηση της αναβάθμισης του αρδευτικού δικτύου της περιοχής.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσής του έχει ως εξής:

«Το αρδευτικό δίκτυο του ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου ξεκίνησε να λειτουργεί πριν 60 περίπου χρόνια. Η επέκταση και ολοκλήρωση δε του έργου έγινε το 1977.

Εμείς, σαν Διοίκηση του ΤΟΕΒ τα τελευταία χρόνια καταβάλαμε προσπάθειες από την πλευρά μας για να μπορέσουμε να ετοιμάσουμε τις απαραίτητες μελέτες. Η μεγαλύτερη όμως δυσκολία που αντιμετωπίσαμε ήταν η αδυναμία της επίσημης πολιτείας να ανταποκριθεί στην ολοκληρωμένη πρόταση μας. Δεν μπορέσαμε να πείσουμε κάποιο πολιτικό πρόσωπο για την αναγκαιότητα και χρηματοδότηση της πρότασης μας. 

Σήμερα είναι η πρώτη φορά που μετά την ολοκλήρωση του ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου, δηλαδή μετά από 43 περίπου χρόνια, κάποιο πολιτικό πρόσωπο και συγκεκριμένα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής μερίμνησε άμεσα για τον πολυπόθητο εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου.

Η αναβάθμιση των αρδευτικών δικτύων προϋπολογισμού 9.072.867,96 ευρώ είναι πολυ σημαντική αφού το αρδευτικό αυτό δίκτυο εξυπηρετεί 3000 αγρότες, αριθμός που αντικατοπτρίζει και το μέγεθος της επιτυχίας αλλά και  τον τεράστιο βαθμό ικανοποίησης των αγροτών για την χρηματοδότηση του έργου.

Το αρδευτικό δίκτυο του ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου καλύπτει αρδευτικές ανάγκες πλήθους αγροκτημάτων που ανήκουν σε (15) Δημοτικές & Τοπικές κοινότητες των Δήμων Σιντικής, Ηράκλειας, & Σερρών, συνολικής έκτασης περίπου 72.000 στρεμμάτων.

Συγκεκριμένα τα αγροκτήματα της Θερμοπηγής, Στρυμονοχωρίου, Χαροπού, Σιδηροκάστρου, Χορτερού, Καμαρωτού, Βαλτερού, Γεφυρουδίου, Βαμβακόφυτου, Σκοτούσσας, Παλαιοκάστρου, Μελενικιτσίου, Κάτω Χριστού, Καλών Δέντρων και Μητρουσίου.

Ο κ. Καραμανλής αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι νοιάζεται για το τόπο του και ότι θα κάνει πράξη όσα υποσχέθηκε καθώς τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τα έργα στο Νομό Σερρών να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με δική του πρωτοβουλία και ενέργειες».

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 22 Ιαν. 2020 - 12:42