Ανάστατη η μαθητική κοινότητα του Γυμνασίου Βυρώνειας-Αιχμές για την συμπεριφορά της διευθύντριας

Ανάστατη είναι το τελευταίο διάστημα η μαθητική κοινότητα του Γυμνασίου Βυρώνειας. Η αναιτιολόγητη, όπως υποστηρίζεται, προσπάθεια της διευθύντριας του σχολείου να υποχρεώσει δύο μαθητές να αλλάξουν σχολείο, οδήγησε στην αντίδραση μαθητών και γονέων, οι οποίοι προσανατολίζονται να ζητήσουν την παρέμβαση ακόμα και της υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως για το θέμα που έχει δημιουργηθεί στο σχολείο τους.

Σε ρεπορτάζ του Σερραίου δημοσιογράφου Παναγιώτη Σαββίδη, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή του Ν. Πετριτσίου, αφήνονται αιχμές για την συμπεριφορά της διευθύντριας του Γυμνασίου Βυρώνειας.

«Για λόγους που δεν έγιναν γνωστοί, η διευθύντρια επιχείρησε ν’ αναγκάσει δύο μαθητές ν’ αλλάξουν σχολική μονάδα, επικαλούμενη τη… νομοθεσία, αν και μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο ενέκρινε την εγγραφή του ενός μαθητή στην Α΄ τάξη.
Πρόκειται για μαθητές της Α' και Γ' τάξης Γυμνασίου, που φοιτούν στη σχολική μονάδα της Βυρώνειας, αλλά οι οικογένειές τους διαμένουν στο γειτονικό χωριό Νέο Πετρίτσι, και το τελευταίο διάστημα έχουν στοχοποιηθεί ανεξήγητα από τη διευθύντρια της σχολικής μονάδας.

Μάλιστα την προηγούμενη Πέμπτη η διευθύντρια εκδίωξε την 14χρονη μαθήτρια από το σχολείο, βγάζοντάς την από το οίκημα, δείχνοντας το δρόμο της εξόδου σ’ έναν ακόμη μαθητή, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πατέρα του.
Η 14χρονη μαθήτρια που στοχοποιήθηκε ανεξήγητα από τη διευθύντρια του σχολείου της, απευθύνθηκε με επιστολή της στους καθηγητές αλλά και στους συμμαθητές της για την υποστήριξη στο πρόσωπό της, επισημαίνοντας πως με όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες έχει αλλάξει η ζωή της», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Ολόκληρη η συγκινητική επιστολή της 14χρονης μαθήτριας
«Αγαπημένοι μου δάσκαλοι/λες και συμμαθητές/τριες οι γονείς μου που με στηρίζουν σε κάθε μου βήμα και τους υπεραγαπώ γιαυτό με έγραψαν σε αυτό το σχολείο γιατί πίστευαν όπως κι εγώ ότι ήταν το καλύτερο για μένα, ότι εδώ θα ήμουν χαρούμενη και θα βρισκόμουν ανάμεσα σε αγαπημένα πρόσωπα τους συμμαθητές μου και τους καθηγητές που έχουν ταχθεί να μας μαθαίνουν αλλά και να μας φροντίζουν σα δεύτεροι γονείς μας, αλλά και γιατί η Βυρώνεια είναι ο τόπος της δουλειά του μπαμπά μου έτσι θα βρισκόταν κοντά μου τουλάχιστον ο ένας σε περίπτωση που κάτι χρειαζόμουν.
 Βλέπετε οι γονείς μου εργάζονται και οι δύο σκληρά για να τα βγάλουμε πέρα.

Είμαι μαθήτρια αυτού του σχολείου από την Α΄ Γυμνασίου δε γνωρίζω τι κακό έκανα και σε ποιον, αυτό που ξέρω είναι πώς εδώ και μισό χρόνο η ζωή μου άλλαξε.
Έγινα ανεπιθύμητη στο σχολείο μου κατηγορήθηκα προσβλήθηκα, στοχοποιήθηκα και τώρα στην τελευταία χρονιά πριν την αποφοίτησή μου κι εγώ και οι γονείς μου κυνηγηθήκαμε στο όνομα της χωροταξικής κατανομής όπως λέει ο προϊστάμενος και στο όνομα του νόμου όπως λέει η διευθύντρια.
 Ποιας χωροταξικής κατανομής αφού είμαστε μόνο 26 όλα κι όλα τα παιδιά και 5 στην Γ΄τάξη;; και ποιου νόμου αφού ο νόμος των μετεγγραφών έγινε για να διευκολύνουν εμάς και τις οικογένειές μας;
 Είμαι ένα παιδί που δύο παιδαγωγοί που ορκίστηκαν να φροντίζουν για την εκπαίδευσή και το καλό μου (ο προϊστάμενος της Β/θμιας με τη απραξία του και η Δ/ντρια με τις ενέργειές της)με έβγαλαν την 1η ώρα την Πέμπτη 21 του μηνός από το μάθημα μου και με οδήγησαν στην αυλή για να με τιμωρήσουν έτσι που δε συμφωνούσαν οι γονείς μου στην μετεγγραφή μου.
Αλήθεια κ. διευθύντρια αν δεν δούλευε ο μπαμπάς μου στη Βυρώνεια ποιος θα με έπαιρνε από το σχολείο όταν με διώξατε πόση ώρα θα περίμενα έξω;;
Λυπάμαι πολύ που στην προσπάθειά μας για το αυτονόητο να προστατέψουμε το δικαίωμα μου στην εκπαίδευση γίναμε αφορμή για αναστάτωση και ένταση στη σχολική ζωή. Όμως πιστεύω όπως μου έμαθαν κάποιοι από τους καλούς μου δασκάλους πώς σήμερα είμαι εγώ αύριο έρχεται η σειρά κάποιου άλλου.
Θέλω να ξέρετε ότι όλα αυτά είναι πολύ δύσκολα για μένα.
Θα ήθελα να ξημερώνει ο Θεός την κάθε μέρα για μένα όπως για όλα τα άλλα παιδιά που ετοιμάζονται κάθε πρωί και πάνε με χαρά στο σχολείο τους χωρίς να σκέφτομαι τι θα γίνει πάλι σήμερα σε ποιο μαρτύριο θα με υποβάλει πάλι αυτή που υποτίθεται με προστατεύει. Θα ήθελα κι εγώ να ζω οικογενειακές στιγμές καθημερινότητας και να μην ασχολούμαστε με το κυνηγητό της διευθύντριας.
Από μέσα από την καρδιά μου ευχαριστώ πρώτα αυτούς που με πίστεψαν και με στήριξαν τη μαμά μου και τον μπαμπά μου και μετά όλους εσάς.»
 Οι μαθητές απέστειλαν ήδη επιστολή διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο της Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Κώστα Τενεκετζή, ενημερώνοντάς τον διεξοδικά για την αλλοπρόσαλλή συμπεριφορά της διευθύντριας του Γυμνασίου, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του και την απομάκρυνση της διευθύντριας. Ανάλογη επιστολή -σύμφωνα με πληροφορίες- αναμένεται να αποστείλλουν στην υπουργό Παιδείας κ.Νίκη Κεραμέως, ζητώντας να επιληφθεί του θέματος που έχει διαταράξει την ηρεμία στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του μικρού ακριτικού χωριού.

 

www.protothema.gr
Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 01 Δεκ. 2019 - 10:12