Διευκρινιστική-απαντητική επιστολή του ιατρού της 14χρονης Σοφίας από τη Ροδόπολη που χρήζει χειρουργικής επέμβασης

Ο θεράπων ιατρός της 14χρονης Σοφίας από την Ροδόπολη που χρήζει χειρουργικής επέμβασης λόγω  σοβαρής παχυσαρκίας και συνοδού μεταβολικού συνδρόμου μας απέστειλε απαντητική-διευκρινιστική επιστολή, όπου προβαίνει σε μια σειρά από διευκρινήσεις.

Ο κ. Ηλίας Κων. Σδράλης, MD, MSc, PhD, IFSO-EC SOEBMS, επιστημονικός διευθυντής Τμήματος Χειρουργικής Νοσογόνου Παχυσαρκίας & Μεταβολικών  Διαταραχών Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, τονίζει ότι στη συγκεκριμένη επέμβαση δεν υφίσταται η έννοια του επείγοντος αλλά και πως το ποσό που απαιτείται δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ, ενώ από την πλευρά της οικογένειας της 14χρονης προβάλλεται ότι χρειάζεται να συγκεντρωθεί το ποσό των 15.000 ευρώ.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για ανεπάρκεια του οικείου περιβάλλοντος της 14χρονης και σημειώνεται. Εγείρονται, επίσης, σοβαρά ερωτήματα για τη δυνατότητα αγαστής συνεργασίας με την 14χρονη και τους οικείους της.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι Κύριοι/ες,

Σε σχετικό άρθρο με τίτλο:
"Εκκληση για βοηθεια: Η 14χρονη Σοφια απο την Ροδοπολη χρηζει αμεσης χειρουργικης επεμβασης",

Σας απαντώ τα ακόλουθα και παρακαλώ για την κοινποίησή τους.

1. Ο κίνδυνος που διατρέχει η ασθενής προϋπήρχε αρκετά χρόνια τώρα στα πλαίσια της χρονιότητας της νόσου. Γνώμονας του Τμήματος Χειρουργικής Νοσογόνου Παχυσαρκίας & Μεταβολικών Διαταραχών του Ιατρικού Διαβαλκανικού, είναι η κατάλληλη προετοιμασία της ασθενούς και η ιδανικότερη κλινική και ψυχική κατάσταση που μπορεί να βρεθεί, ώστε να μπει υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στο χειρουργείο και να αντιμετωπιστεί με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Αυτό με τη σειρά του υποδεικνύει ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ θεσπίστηκε ημερομηνία επεμβάσεως με γνώμονα την έννοια του επείγοντος. Η φράση "μέχρι 19 Δεκεμβρίου..." αποτελεί υποκειμενική καθαρά δήλωση των ενδιαφερομένων και υπογραμμίζει προσωπική τους εξυπηρέτηση.

2.Το απαιτούμενο απο πλευράς τους ποσόν των 15.000 ευρώ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΠ' ΟΥΔΕΝΙ στην πραγματικότητα, και αποτελεί προϊόν προσωπικών εκτιμήσεών τους το λιγότερο, έως προϊόν φαντασίας, καθ' ότι το συνολικό ποσό συμπεριλαμβανομένων εξόδων νοσηλείας, υλικών και αμοιβών Ιατρών, ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ, υπό φυσιολογικές και ανεπίπλεκτες συνθήκες το ποσό των 10.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του νόμιμου φόρου, για την πιο απαιτητική μεταξύ των υποψηφίων επέμβασεων επέμβαση κατά της νοσογόνου παχυσαρκίας. Συνεπώς τα δεδομένα που έχουν δημοσιευθεί ΔΕΝ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ.

3. Το γεγονός και οι συνθήκες, υπό τις οποίες έγινε η ανωτέρω δημοσίευση, υποδηλώνουν ποικίλα στοιχεία και μεταξύ αυτών εμμέσως την ανεπάρκεια του οικείου της ασθενούς περιβάλλοντος, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που αναγκαιοί για την προεγχειρητική, περιεγχειρητική και μετεγχειρητική παρακολούθηση της ασθενούς και εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για την δυνατότητα αγαστής συνεργασίας με την ασθενή και τους οικείους της, προϋπόθεση απαραίτητη για την ασφάλεια της ασθενούς.

4. Το ανωτέρω δημοσίευμα με θίγει ποικιλοτρόπως και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου, καλώντας τους συντάκτες του συγκεκριμένου δημοσιεύματος να ανακαλέσουν δημοσίως και εγγράφως, σε όποιο δίκτυο έχει δημοσιευθεί ή αναπαραχθεί καθώς και με επιστολή σε εμένα προσωπικά και στο Τμήμα της Νοσογόνου Παχυσαρκίας & Μεταβολικών Διαταραχών του Ιατρικού Διαβαλκανικού μέσω της Γραμματείας του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

Με εκτίμηση,

Ηλίας Κων. Σδράλης, MD, MSc, PhD, IFSO-EC SOEBMS

Επιστημονικός Δντης Τμήματος Χειρουργικής Νοσογόνου Παχυσαρκίας & Μεταβολικών 

Διαταραχών Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου Θεσσαλονίκης»

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 21 Νοε. 2019 - 15:14