Σέρρες-εκδήλωση: Το ζήτημα του σεξισμού στην καθημερινότητα και πως καταλήγει στην εμφάνιση έμφυλης βίας

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών εκδήλωση με τίτλο: «Ο Δρόμος της Έμφυλης Βίας». Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Δήμος Σερρών και το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Σερρών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25/11).

        Το κοινό είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το ζήτημα του σεξισμού στην καθημερινότητά μας και το πώς αυτός καταλήγει στην εμφάνιση της έμφυλης βίας, μέσα από την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία της γλωσσολόγου- φιλόλογου Φροσύνης Σαραντέα με τίτλο «Γλωσσικός Σεξισμός» και προβολή του πρωτότυπου ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Μάνου Παπαδάκη «Το Παγόβουνο», ο οποίος και παρευρέθηκε στην εκδήλωση. Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση με την ενεργή συμμετοχή του κοινού.

       Ευχαριστίες απευθύνονται προς τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών για τη συνεργασία και την παραχώρηση της αίθουσας, την επιχείρηση «Θέρμη Τηλεθέρμανση» για τη χορηγία υφασμάτινων τσαντών που διανεμήθηκαν με το σύνθημα «Δεν είσαι η μόνη, Δεν είσαι μόνη» και όλους/ες όσους/ες βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 18 Νοε. 2019 - 11:21