Έκθεση ζωγράφων της Θεσσαλονίκης στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών

Ο Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος  οργανώνει έκθεση έργων των μελών του, με τίτλο  «Μια Περιφέρεια….πολλές ομορφιές». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, στις 7:00 το βράδυ, στην αίθουσα εκθέσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.
Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών,  του Κέντρου Πολιτισμού της Π.Κ.Μ.  και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών. 
Η έκθεση, που πραγματοποιεί περιοδεία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Π.Κ.Μ., έχει ως στόχο να παρουσιάσει το έργο και την προσπάθεια του Συλλόγου Ζωγράφων που αναδεικνύεται μέσα από καλαίσθητες απεικονίσεις με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας μας.

ektesi_zografon_thessalonikis_1.jpg
Τα έργα των ζωγράφων της Θεσσαλονίκης θα εκτίθενται από 16 μέχρι 30 Νοεμβρίου.
Ώρες λειτουργίας:  Καθημερινά, εκτός Κυριακής, 11:00 με 13:00 και 18, 20, 22 και 25 Νοεμβρίου, 18:30- 20:00. 
Ομαδικές επισκέψεις και ξεναγήσεις μόνο μετά από συνεννόηση με το Γραφείο Πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας στα τηλ. 2321350335 & 337  Email: grigoriadou@serres.pkm.gov.gr
Ο Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος (ΣΖΘΒΕ) είναι ένα πολιτιστικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1984 ως Σύλλογος Επαγγελματιών Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος και υπήρξε καρπός πολυετούς προσπάθειας που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 1977, ως σκέψη και όραμα μιας ομάδας καταξιωμένων επαγγελματιών ζωγράφων διαφορετικών τεχνοτροπιών και τάσεων.
Στόχος τους ήταν να συνενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεργασθούν προκειμένου να προωθήσουν και να αναδείξουν την εικαστική φυσιογνωμία των δημιουργών της Θεσσαλονίκης ,ώστε να συμβάλουν αποτελεσματικότερα στην πολιτιστική ανέλιξη της.
Κατά τη συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία από το 1984 στον εικαστικό χώρο, ο Σύλλογος ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα με εκθέσεις ,συνεργασίες, σεμινάρια επιμόρφωσης, διαλέξεις, συμπόσια, προτάσεις ,δωρεές έργων για φιλανθρωπικούς σκοπούς σε ιδρύματα ,επιδείξεις και εθελοντική προσφορά διδασκαλίας σε σχολεία κ.λ.π.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 12 Νοε. 2019 - 16:41