Εορταστικές εκδηλώσεις στην Ηράκλεια για την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ»

Τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ηράκλεια για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι εκδηλώσεις κορυφωθούν την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου με την παρέλαση που θα γίνει στις 11π.μ. Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Οικιών και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. από της 8ης πρωινής της 25ης Οκτωβρίου μέχρι τη δόση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών καθώς και των Πλατειών - Μνημείων- Φρουρίων κ.λ.π. του Δήμου, για τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Εκτός από το Σημαιοστολισμό και τη Φωταγώγηση θα πραγματοποιηθούν και οι εξής εκδηλώσεις:

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Ώρα 07:30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.

Ώρα 09:15: Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Προϊσταμένων των Πολιτικών, Στρατιωτικών και λοιπών Αρχών καθώς και του Δημοτικού Συμβουλίου για να μεταβούν όλοι και να παραβρεθούν στην τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ηράκλεια.

Ώρα 09:40: Μετάβαση επισήμων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ώρα 10:15: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Κλήφα Ιωάννη καθηγητή πληροφορικής του ΕΠΑ.Λ.

Επιμνημόσυνη δέηση.

Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων με την παρακάτω σειρά: Δήμος Ηράκλειας, Αστυνομικό Τμήμα, Εθνική Αντίσταση, Πρόεδρος Κοινότητας Ηράκλειας, Σύλλογος Βλάχων, Σύλλογος «Μακεδόνες», Φορέας Πρόνοιας Δήμου Ηράκλειας, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ηράκλειας, 1° Σύστημα Προσκόπων Ηράκλειας, Νηπιαγωγείο Ηράκλειας, 1° Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας, 2° Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας, Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, ΕΠΑ.Λ.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 11:00: Παρέλαση ενώπιον των Αρχών των συλλόγων, της μαθητιώσας νεολαίας και των προσκόπων με την ακόλουθη σειρά: Σύλλογος Βλάχων, Σύλλογος "Μακεδόνες", Νηπιαγωγείο Ηράκλειας, 1° Δημοτικό Σχολείο, 2° Δημ. Σχολείο, Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, ΕΠΑ.Λ, 1° Σύστημα Προσκόπων Ηράκλειας.

Δεξίωση Αρχών και κοινού στο Δημαρχείο Ηράκλειας.

Καθήκοντα τελετάρχη ανατίθενται στην υπάλληλο του Δήμου κ. Τσιπτσέ Όλγα.

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 24 Οκτ. 2019 - 19:14