Παν. Σπυρόπουλος - αντιπεριφερειάρχης Σερρών: «Νέα σελίδα με την ίδια ορμή και πνεύμα συνεργασίας»

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου άλλαξε η «σκυτάλη» της διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, με τον μέχρι πρότινος πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεν. Μακεδονίας κ. Παν. Σπυρόπουλο να αναλαμβάνει χρέη αντιπεριφερειάρχη, διαδεχόμενος τον απερχόμενο κ. Γιάννη Μωϋσιάδη.
Κατά την τελετή της παράδοσης παραλαβής επικράτησε έντονη συγκινησιακή φόρτιση. Ο περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε χαρακτηριστικά: 
« Σήμερα είναι για μένα μια ιδιαίτερα συγκινητική μέρα, μια ημέρα ανάμεικτη σε συναισθήματα, καθώς από τη μια μεριά καλωσορίζουμε στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών τον πολύ στενό μου συνεργάτη και μέχρι προσφάτως πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου με σημαντικό έργο και σημαντική παρουσία στην κοινωνία των Σερρών όλα αυτά τα χρόνια τον Παναγιώτη Σπυρόπουλος, έναν άνθρωπο που όλα αυτά τα χρόνια  εργάσθηκε και ως νομικός αλλά και μέσα  από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα τελευταία χρόνια  συνεβαλε ουσιαστικά και καθοριστικά στο να πάμε τον τόπο μας μπροστά» .
Ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι στην προσπάθεια για ανάταξη του τόπου θα σταθούν αρωγοί όλοι οι φορείς του νομού αλλά και η ίδια η τοπική κοινωνία. Διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί την ίδια πολιτική φιλοσοφία και στη νέα του θητεία, ζητώντας και από τους συνεργάτες του να τεθούν στην υπηρεσία του πολίτη και να είναι πάντα ανοικτές οι πόρτες τους για όλους.

antiperifereiarxis_serron_spiropoulos_panagiotis_agiasmos_mitropolitis_theologos.jpg


«Είμαστε εδώ, είμαστε ένας θεσμός δίπλα και μέσα στην κοινωνία και θέλω οι πόρτες της Αντιπεριφέρειας Σερρών να είναι για όλους τους πολίτες,  για όλους τους φορείς ανοιχτές, 24 ώρες το 24ωρο. Άλλωστε  έτσι σχεδιάζαμε και υλοποιούσαμε πολιτικές όλα αυτά τα χρόνια από κάτω προς τα πάνω, ποτέ δεν επιβάλλαμε ως διοίκηση μια άποψη, μια πολιτικ. Ττη συνδιαμορφώναμε και γι αυτό πετύχαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο περιφερειάρχης έπλεξε το εγκώμιο του απερχόμενου αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Γιάννη Μωϋσιάδη σημειώνοντας: 
«Σήμερα αποχαιρετώ έναν πολύ καλό φίλο από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, έναν άνθρωπο που έδωσε όλα αυτά τα χρόνια τον καλύτερό του εαυτό. Τον ευγνωμονώ, τον ευχαριστώ και θέλω Γιάννη Μωυσιάδη  να ξέρεις ότι δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο στάθηκες δίπλα μου σε δύσκολες ώρες. Σε κρίσιμες αποφάσεις  έβγαινες μπροστά για το συμφέρον του τόπου και το συμφέρον των πολιτών και μόνο. Ένας άνθρωπος ακέραιος, ηθικός, αποτελεσματικός, εργατικός, ένας άνθρωπος της συνεργασίας και της συνεννόησης που αφήνει πίσω του τις καλύτερες εντυπώσεις και σε ότι μας αφορά ως διοίκηση, είσαι μια μονάδα χρήσιμη   και θα εξακολουθήσεις να είσαι δίπλα μας  στον αγώνα που θα δώσουμε για την Π.Κ.Μ τα επόμενα χρόνια». 

Ο εργώδης Γ. Μωϋσιάδης

Υπήρξε ο πρώτος αντιπεριφερειάρχης Σερρών και μάλιστα σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης και με περιορισμένους χρηματοδοτικούς πόρους. Ωστόσο, ο Γιάννης Μωϋσιάδης προσπάθησε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και δούλεψε σκληρά για να υλοποιήσει σημαντικά έργα υποδομών για την περιφερειακή ενότητα Σερρών. 
Η προσπάθειά του αυτή αναγνωρίσθηκε τόσο από τον περιφερειάρχη Κεν. Μακεδονίας όσο και από το νέο αντιπεριφερειάρχη κ. Παν. Σπυρόπουλο, οι οποίοι εξήραν την εργατικότητα αλλά και την ακεραιότητά του.
Μιλώντας ο ίδιος για την προσπάθεια που κατέβαλε δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνησή του: «Βάζοντας το χέρι στη φωτιά θα ήθελα να δηλώσω  ότι προσπάθησα να ανταποκριθώ σε αυτό το καθήκον, σήμερα αποχωρώ, χωρίς να σημαίνει ότι αποχωρώ από την κοινωνία » είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μωυσιάδης, μιλώντας στη συνέχεια με θερμά λόγια τόσο για τον Απόστολο Τζιτζικώστα όσο και τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο με τα καλύτερα και θερμά λόγια για την προσωπικότητα και το έργο τους. 
Οι εργαζόμενοι της Π.Ε Σερρών ευχαρίστησαν τον κ. Μωυσιάδη για τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και ως δείγμα ευγνωμοσύνης του δώρισαν λουλούδια και μια εικόνα της Παναγιάς της Ιεροσόλυμίτισσας, ευχόμενοι παράλληλα καλή θητεία στο νέο Αντιπεριφερειάρχη.

Παν. Σπυρόπουλος: «Θα λειτουργήσουμε με συνεργασίες και ομαδικό πνεύμα»

Θιασώτης του ομαδικού πνεύματος και των συνεργασιών ο νέος αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, διαβεβαίωσε ότι θα τηρήσει απαρέγκλιτα την προτροπή του περιφερειάρχη για «ανοικτές πόρτες».
Προσδιορίζοντας τις προτεραιότητες που θέτει προέκρινε την αξιοποίηση των μεγάλων τουριστικών αξιοθεάτων της περιοχή με κορυφαία την περιοχή της Αμφίπολης. 
Διαβεβαίωσε πως θα κυριαρχήσει το ομαδικό πνεύμα ενώ ανακοίνωσε πως το «κεφάλαιο» Μωυσιάδης θα αξιοποιηθεί προαναγγέλλοντας την τοποθέτησή του στη θέση του προέδρου της ΑΝΕΣΕΡ. Ο κ. Σπυρόπουλος είπε πως με συνεννόηση και συνεργασίες  της Τ.Α και όλων των φορέων θα μπορέσει ο τόπος να πάει μπροστά.

Το κάλεσμα  ενότητας του περιφερειάρχη

Στις υποδομές της περιφερειακής ενότητας θα εστιάσει στη νέα του θητεία η διοίκηση του κ. Απ. Τζιτζικώστα. Ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα ενότητα, επισημαίνοντας:
 «Ολοι μαζί ενωμένοι πρέπει να πάμε την Π.Κ.Μ και την περιοχή των Σερρών μπροστά. Προτεραιότητες για τα επόμενα χρόνια είναι η δημιουργία υποδομών στο Ν. Σερρών, οδικών υποδομών, αντιπλημμυρικά έργα, ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων, συνέχιση και επιτάχυνση των εργασιών στον Τύμβο Καστά, που το αργότερο σε δύο χρόνια  θα ανοίξει τις πόρτες του στους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Περιφερειάρχης.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 05 Σεπ. 2019 - 18:01