Ορκωμοσία του δημάρχου Νέας Ζίχνης και του δημοτικού συμβουλίου

Ορκίστηκαν χθες, Παρασκευή, ο νέος δήμαρχος Νέας Ζίχνης κ. Παντελής Μπόζης και το δημοτικό συμβούλιο, ενώπιον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, ενώ την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου και Λευτέρης Αβραμάκης, οι νέοι δήμαρχοι του νομού μας, Σερρών κ. Αλ. Χρυσάφης και Βισαλτίας κ. Αθ. Μασλαρινός και ο δημοτικός σύμβουλος Σερρών κ. Κων. Δινάκης.

Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε έμπροσθεν του δημοτικού μεγάρου Ν. Ζίχνης, παρουσία μεγάλου αριθμού κατοίκων του Δήμου Ν. Ζίχνης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος ετέλεσε την καθιερωμένη Ακολουθία, πλαισιωμένος υπό πλειάδας ιερέων. Ο κ. Ιερόθεος συνεχάρη τη νέα Δημοτική Αρχή και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της.

Ο νέος δήμαρχος κ. Παντελής Μπόζης απευθυνόμενος προς τους παρισταμένους είπε τα εξής:

«Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς, για τη σημερινή σας παρουσία στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής. Νοιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος για τη στήριξή σας, όλο το προηγούμενο διάστημα και για το ότι εσείς με την ψήφο σας με αναδείξατε Δήμαρχο για την επόμενη τετραετία.

Ευχαριστώ επίσης όλους τους συνεργάτες μου, για την απόφασή τους, να αναλάβουν ενεργό δράση παίρνοντας μέρος στην εκλογική διαδικασία και δίνοντας έναν έντιμο προεκλογικό αγώνα, με μοναδικό τους κίνητρο, την αγάπη για τον τόπο μας και την ειλικρινή διάθεση να προσφέρουν σε αυτόν.

Στις εκλογές της 26ης Μαΐου, το εκλογικό σώμα έδωσε στον συνδυασμό μας μια ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή, αυξάνοντας παράλληλα τις προσδοκίες του, για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, αναλαμβάνουμε την διοίκηση του Δήμου μας, έχοντας στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας, τον Δημότη και τις ανάγκες του.

Για εμάς λοιπόν, η καθαριότητα, ο ευπρεπισμός, η ύδρευση, η αποχέτευση, ο ηλεκτροφωτισμός, οι σχολικές μονάδες, οι κοινωνικές δομές, η τρίτη ηλικία, η στήριξη των γεωργοκτηνοτρόφων, η αγροτική οδοποιΐα, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι πολιτιστικές δράσεις, ο τουρισμός και πολλά άλλα, είναι οι βασικές μας προτεραιότητες και σε αυτά θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις, προς όφελος των Δημοτών μας.

Πριν από λίγο, ενώπιον του Θεού και απέναντι σε όλους εσάς, δώσαμε όρκο, να είμαστε πιστοί στην Πατρίδα, στο Σύνταγμα και στους Νόμους και να εργαστούμε σκληρά με εντιμότητα και ευσυνειδησία. Και αυτό είμαστε αποφασισμένοι να πράξουμε.

Με δυναμισμό, θάρρος, οργάνωση και σχέδιο και κάτω από διαφανείς διαδικασίες, θα αγωνιστούμε για όσα θέλουμε να αλλάξουμε και για όσα θέλουμε να εξελίξουμε την επόμενη τετραετία, που θα διοικήσουμε τον Δήμο.

Θα ήθελα να τονίσω ότι όσα έχουν δημιουργήσει οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές θα είναι το θεμέλιο πάνω  στο οποίο ΕΜΕΙΣ θα κτίσουμε.

Σε αυτήν  την προσπάθεια, δεν περισσεύει κανείς.

Θα θέλαμε να έχουμε δίπλα μας όλους εσάς τους Δημότες, σε ένα συνεχή διάλογο, με καθαρές κουβέντες και καθαρές σχέσεις.

Με την στήριξη των εργαζομένων του Δήμου μας, οι οποίοι θα είναι οι βασικοί μας συνεργάτες, των βουλευτών του Νομού μας, αλλά και της Περιφέρειας, τη συνδρομή της Εκκλησίας και όλων των φορέων ξεκινάμε έναν αγώνα, με μοναδικό στόχο, την προκοπή του τόπου μας.

Δεσμεύομαι απέναντί σας, ως Δήμαρχος του Δήμου Νέας Ζίχνης ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να φανώ αντάξιος των προσδοκιών σας και της εμπιστοσύνης που δείξατε στο πρόσωπό μου και ζητώ από όλους τους συνεργάτες μου προσήλωση στους στόχους που θέσαμε, για να πραγματοποιήσουμε μια δυναμική, Αυτοδιοικητική, πορεία.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω την απερχόμενη Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα το Δήμαρχο κύριο Παναγιώτη Πολυμέρη, για το πνεύμα ενότητας που επέδειξε κατά τη διαδικασία ενημέρωσής μου για θέματα του Δήμου, πριν την ανάληψη των καθηκόντων μου, θέτοντας έτσι τις βάσεις, για μια γόνιμη συνεργασία, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, προς όφελος των Δημοτών μας.

Οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε το Δημοτικό Συμβούλιο ως κορυφαίο όργανο δημοκρατικής λειτουργίας, το οποίο θα διέπεται από πνεύμα ενότητας, συλλογικότητας και υπευθυνότητας.

Τα προβλήματα του τόπου μας είναι κοινά για όλους και μόνο ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε λύσεις.

Τέλος, οφείλω ένα ευχαριστώ στην οικογένειά μου, στη σύζυγο και στα δυο παιδιά μου, που είναι το στήριγμά μου, σ’ αυτό τον αγώνα.

Εύχομαι, υγεία και καλή δύναμη, σε όλους τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους. για μια Δημιουργική και Αποτελεσματική Δημοτική Θητεία.

Σας Ευχαριστώ»

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Σάβ. 31 Αυγ. 2019 - 12:35