Πασχάλης Τόσιος: Επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας Aρχαιολογικού Mουσείου στην πόλη των Σερρών

Την ανάγκη δημιουργίας Αρχαιολογικού Mουσείου στην πόλη των Σερρών, αντάξιου με τον πολιτισμό,  και τα ευρήματα της Σερραϊκής γής, τόνισε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο  υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Τόσιος Πασχάλης.

Όπως είπε ο ίδιος, όλα αυτά τα χρόνια, η πόλη στερείται ενός σύγχρονου χώρου στον οποίο θα μπορούσε να αναδειχθεί η Ιστορία  της ευρύτερης περιοχής. Η υστέρηση αυτή γίνεται ακόμη πιο αισθητή από το γεγονός ότι τα εμβληματικά κτίρια της πόλης, τα οποία είναι συνδεδεμένα μ' άυτήν στερούνται την προοπτική αξιοποίησης τους.

Υπογράμμισε μάλιστα, ότι όλο αυτό το διάστημα που ήρθε σε επαφή με ανθρώπους του πολιτισμού, της τέχνης και των γραμμάτων διαπιστώνεται η αναγκαιότητα  για δημιουργία στην  πόλη μας, πολυχώρου αντάξιου της πολιτιστικής μας διαδρομής.

Ο ίδιος επικαλέστηκε μάλιστα και την εμπειρία του, ως αντιδημάρχου παιδείας ,τονίζοντας ότι είναι επιβεβλημένη η επιτυχής συνεργασία και η συλλογή στοιχείων από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους φορείς.

ΤΑ ΣΠΑΝΙΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

Το Μπεζεστένι όλα αυτά τα χρόνια φιλοξένησε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και τα ευρήματα του νομού Σερρών. Ορισμένα μάλιστα εξ αυτών  είναι διεθνούς ακτινοβολίας και γι' αυτό το λόγο ταξίδεψαν τα προηγούμενα χρόνια σε εκθέσεις παγκόσμιας ακτινοβολίας, όπως αυτή στο Metropolitan Μuseum της Νέας Υόρκης καθώς και άλλα μουσεία του κόσμου.

Δεν είναι δυνατόν είπε, η πόλη,  που αποτελεί το μητροπολιτικό κέντρο του νομού μας , ιδιαίτερα μετά και την ανάγκη στέγασης-ανάδειξης.

των ευρημάτων  της Αμφίπολης να μην διαθέτει την ανάλογη κτηριακή υποδομή με σύγχρονα μέσα, ώστε να αναδεικνύεται η πνευματική ακτινοβολία του σπάνιου αρχαιολογικού μας πλούτου.

"Όλα τα παραπάνω πιστοποιούν ακόμα περισσότερο την αναγκαιότητα άμεσης ενεργοποίησης για τη δημιουργία αυτού του χώρου", τόνισε  ο Τόσιος Πασχάλης.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 03 Ιουλ. 2019 - 18:11