Χρ. Μέγκλας: Καθοριστικής σημασίας για την τοπική οικονομία τα ανοιχτά κέντρα εμπορίου σε Σέρρες και Σιδηρόκαστρο

Την ένταξη των προτάσεων για τη δημιουργία Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου στις πόλεις των Σερρών και του Σιδηροκάστρου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία ζητάει ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ κ. Χρήστος Μέγκλας, με επιστολή του προς τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιαννακίδη.

Ο κ. Μέγκλας επικαλείται τη δεινή οικονομική κατάσταση του νομού Σερρών, σημειώνοντας ότι χρήζει ειδικής αντιμετώπισης και έμπρακτης ενίσχυσης. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κε Υφυπουργέ,

Με το παρόν, ένθερμα ζητάμε την αρωγή και άμεση στήριξη σας για την ένταξη των δύο προτεινόμενων Πράξεων του Νομού Σερρών στη Δράση «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» του ΕΠΑΝεΚ 2014-2020, στις οποίες συμμετέχουμε ως Συνδικαιούχος.

Ο Νομός Σερρών και δη η Επιχειρηματική Κοινότητα που το Επιμελητήριο Σερρών εκπροσωπεί, μέσω των δύο Πράξεων, δικαιούνται να είναι αποδέκτες των ωφελειών και αποτελεσμάτων της εν λόγω Δράσης.

Διότι ο Νομός Σερρών, όπως επανειλημμένως έχουμε τονίσει σε υποβληθέντα Υπομνήματα, χρήζει ειδικής αντιμετώπισης και έμπρακτης ενίσχυσης, δεδομένου του θλιβερού του προνομίου, εξαιτίας πολλαπλών προβλημάτων, να κατατάσσεται στην τελευταία θέση ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ μεταξύ του συνόλου των Νομών της χώρας.

Η Δράση  «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» είναι πραγματική ευκαιρία και όχημα καθοριστικής σημασίας για την τοπική οικονομία των δύο μεγαλύτερων αστικών ιστών του Νομού, ήτοι των Σερρών και του Σιδηροκάστρου.

Μέσω του δημοσίου έργου, ως εφαλτήριο για την τόνωση της εμπορικής κίνησης, την προσέλκυση επισκεπτών από χώρες των Βαλκανίων, και την αναβίωση του τουριστικού ενδιαφέροντος, προβλέπονται νέες θέσεις εργασίας, εισροή συναλλάγματος, και εν γένει αύξηση των οικονομικών αποτελεσμάτων με πολλαπλά οφέλη για την ίδια την τοπική μας Κοινωνία.

Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή τη φορά θα εισακουστούνε οι εκκλήσεις μας, και  το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης θα διαδραματίσει τον καθοριστικό του ρόλο εντάσσοντας και τις δύο προτεινόμενες Πράξεις του Νομού μας.

Μόνο με τη στήριξη του Υπουργείου σας μπορούμε να δώσουμε απτή ώθηση ανάπτυξης στον ακριτικό Νομό Σερρών.

Με τιμή

Χρήστος Μέγκλας

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών»

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 14 Ιουν. 2019 - 18:34