Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ στη Ν. Ζίχνη

Λαμπρή υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, στη Νέα Ζίχνη. Πρόκειται για αντίγραφο της θαυματουργούς Ιεράς Εικόνος ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, που είναι αποθησαυρισμένη στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, στις Καρυές του Αγίου Όρους.
Το αντίγραφο της Εικόνος ανήκει στον Σύλλογο Φίλων και Προσκυνητών Αγίου Ορους «ΟΙ ΑΘΩΝΙΤΕΣ» Ν. Σερρών.
Την εικόνα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεος, στην είσοδο της πόλης, πλαισιωμένος υπό πλειάδας ιερέων. 
Αφού εψάλλη σύντομη Δοξολογία, στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή, η οποία κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νέας Ζίχνης, όπου ετελέσθη μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Ιερόθεου.
Χθες, Τρίτη, στις 7:00 π.μ. εψάλλη ο Όρθρος και στη συνέχεια ετελέσθη πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του κ. Ιερόθεου.
Τόσο την Δευτέρα, όσο και χθες, Τρίτη, πυκνό πλήθος πιστών από τη Νέα Ζίχνη και την πέριξ περιοχή μετέβη στον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου, για να παρακολουθήσει τις Ακολουθίες και να προσκυνήσει την Ιερή Εικόνα, η οποία μετά την φιλοτέχνησή της μεταφέρθηκε στον Ι.Ν. του Πρωτάτου, όπου παρέμεινε επί σαράντα ημέρες, προκειμένου να αγιαστεί!
Την εικόνα μετέφεραν στη Νέα Ζίχνη, από τα Σέρρας μέλη του Συλλόγου «ΟΙ ΑΘΩΝΙΤΕΣ» με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ιωσήφ Ταστσίδη. Περί τις μεσημβρινές ώρες, χθες, η εικόνα μεταφέρθηκε στα Σέρρας, στα γραφεία του Συλλόγου.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 12 Ιουν. 2019 - 16:00