Η "μάχη¨του σταυρού στο Δήμο Σερρών - Πώς κατανέμονται οι έδρες

Αγώνα της Φόρμουλα 1, με διαρκείς εναλλαγές, θυμίζει η σταυροδοσία στο Δήμο Σερρών, όπου υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι «διαγκωνίζονται» για μία από τις 41 θέσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Η αγωνία βρίσκεται στο απόγειο καθώς οδεύουμε στην ολοκλήρωση της καταμέτρησης των σταυρών προτίμησης και σε πολλές περιπτώσεις θα χρειασθεί να περιμένουμε μέχρι κα ι το τελευταίο εκλογικό τμήμα για να αναδειχθούν οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Οι διαφορές, σε αρκετές περιπτώσεις και στους τρεις πρώτους συνδυασμούς είναι οριακές με αποτέλεσμα με την ενσωμάτωση νέων εκλογικών τμημάτων να επιχειρούνται «πλασαρίσματα» υποψηφίων.

Αύριο, κατά πάσα πιθανότητα, οι 41 νέοι δημοτικοί σύμβουλοι θα δουν την «καρό σημαία» του Πρωτοδικείου Σερρών.

Το μόνο που φαντάζει σίγουρο είναι η κατανομή των εδρών.

Η «Συμμαχία Σερραίων» του Αλέξανδρου Χρυσάφη καταλαμβάνει 18 έδρες, που κατανέμονται ως εξής στις εκλογικές περιφέρειες:

Λευκώνας 1

Μητρούσι 1

Σέρρες 14

Σκούταρι 2

Ο συνδυασμός ΣΕΡΡΑΣ του κ. Στ. Φωτιάδη εκλέγει 14 δημοτικούς συμβούλους:

 Βροντού 1

Ορεινή 1

Λευκώνα 1

Μητρούσι 1

Σέρρες 9

Σκούταρι 1

Ωστόσο, τη μία έδρα των Σερρών καταλαμβάνει ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Στ. Φωτιάδης και οι υπόλοιπες οκτώ κατανέμονται στους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

Η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων εκλέγει 5 δημοτικούς συμβούλους από την εκλογική περιφέρεια των Σερρών. Η μία έδρα πηγαίνει στον επικεφαλής του συνδυασμού κ. Θ. Αραμπατζή και οι υπόλοιπες διεκδικούνται από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

Η Δύναμη Σερραίων της Αριάδνης Παπαφωτίου εκλέγει δύο δημοτικούς συμβούλους, με τη μία έδρα να πηγαίνει στην επικεφαλής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και η Διάβαση Πεζών παίρνουν από μία έδρα, τις οποίες καταλαμβάνουν οι επικεφαλής κ.κ. Π. Φαρμάκης και Αντ. Γεωργούλας.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 29 Μάιος. 2019 - 19:43