Χρηματοδοτείται η κατασκευή της Γέφυρας Μαυροθάλασσας

      Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την εξέλιξη που υπάρχει όσον αφορά στην κατασκευή της γέφυρας που θα συνδέει τη Μαυροθάλασσα με την Νέα Πέτρα εμφανίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών. Ο Γιάννης Μωυσιάδης τόνισε πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, καθώς όταν προχωρήσει θα μειώσει σημαντικά τις αποστάσεις μεταξύ περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών που βρίσκονται εκατέρωθεν του Στρυμόνα.

      «Το θέμα της συγκεκριμένης γέφυρας ήταν ένα από αυτά που είχαν τεθεί ως προτεραιότητα από την Περιφέρεια τα προηγούμενα χρόνια και ασκούσαμε διαρκώς πιέσεις ώστε να εξασφαλιστούν τα απαιτούμενα κονδύλια. Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι πλέον εντάσσεται στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα αρχίσει η πρώτη φάση κατασκευής του έργου, για την οποία το Υπουργείο θα διαθέσει 4 εκατομμύρια ευρώ και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 1,6 εκατομμύρια ευρώ. Μόλις τα χρήματα διατεθούν, θα αρχίσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου ώστε κατόπιν να ξεκινήσει και η κατασκευή με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

      Όπως τόνισε ο Γιάννης Μωυσιάδης τέτοιου είδους έργα αποτελούν προϋπόθεση για την ανάπτυξη της περιοχής, η οποία επιδιώκεται σθεναρά από την Περιφέρεια όλα αυτά τα χρόνια με πιέσεις, συνεχείς παρεμβάσεις και χρηματοδοτήσεις από μέρους της ,βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων που υπάρχουν.   

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 15 Απρ. 2019 - 19:40