Η ετήσια πανήγυρη της Αγίας Ζώνης στο Σιδηρόκαστρο

Εκκλησία και ο πιστός λαός του Σιδηροκάστρου και των πέριξ χωριών, τίμησαν με λαμπρότητα την ετήσια εορτή της Αγίας Ζώνης.
Η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου κατήρτισε δεκαήμερο πρόγραμμα καθημερινών Ιερών Ακολουθιών, από 24 Αυγούστου μέχρι την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου. Οι Ακολουθίες κορυφώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, 30 Αυγούστου, με την τέλεση πανηγυρικού πολυαρχιερατικού Εσπε-
ρινού στο Ιερό Παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου (Αγία Ζώνη), στο κάστρο της πόλης, παρουσία βουλευτών, τοπικών Αρχών και  πλήθους πιστών.

20180901-artoklasia_pl_eleut.jpg


Συμμετείχαν, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος και ο Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, πλαισιωμένοι υπό πλειάδας ιερέων, ενώ τελετάρχης ήταν ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου, αρχιμ. κ. Ιωάννης Καλαϊτζής.
Μετά το πέρας του Εσπερινού σχηματίστηκε πομπή, επικεφαλής της οποίας ήταν η Φιλαρμονική Σιδηροκάστρου. Την εικόνα της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου μετέφεραν στους ώμους των φιλέορτοι χριστιανοί.
Όταν η πομπή έφτασε στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης, ετελέσθη πολυαρχιερατική Αρτοκλασία, στο τέλος της οποίας ο οικείος ιεράρχης κ. Μακάριος ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας, κ.κ. Θεολόγο και Ιερόθεο, που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή του και τίμησαν με την παρουσία τους τον πανηγυρικό εσπερινό.
Ακολούθησε ομιλία από τον Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η λιτάνευση της ιερής εικόνας συνεχίστηκε διά της κεντρικής οδού Ελ. Βενιζέλου με κατεύθυνση το Ιερό Παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου (Αγία Ζώνη).
Χθες, Παρασκευή, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, στο προαναφερθέν Παρεκκλήσι ετελέσθη πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Σάβ. 01 Σεπ. 2018 - 13:35