Ζητείται η επιβολή των προβλεπόμενων ποινών σε όσους παραβιάζουν τη νομοθεσία για απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους

Η άσκηση αυστηρών ελέγχων και η επιβολή των προβλεπόμενων ποινών στους παραβάτες της νομοθεσίας περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους ζητείται από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και Κοινωνική Ασφαλίσεων.

Το σχετικό αίτημα υποβάλλει, με επιστολή του, ο Αντικαπνιστικός Σύλλογος Ν. Σερρών. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καπνίσματος, θα θέλαμε να σας  ενημερώσουμε ότι από το 2001 που ιδρύθηκε ο Αντικαπνιστικός Σύλλογος Σερρών έχει αναπτύξει  πλούσια δράση στην εκστρατεία κατά της βλαβερής συνήθειας του καπνίσματος, όπως ενημερώσεις των πολιτών με ομιλίες και εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους και ιδίως του πιο  ευαίσθητου κοινού, της νεολαίας, μέσω επισκέψεων στα σχολεία κ.λ.π.

 Σ’  όλον   αυτόν   τον   αγώνα   ήρθε   αρωγός   και  η  πολιτεία,   που   προσπάθησε   μέσω   της νομοθεσίας  περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς  χώρους, να προστατεύσει  τη δημόσια  υγεία.

Μια προσπάθεια που δυστυχώς πέφτει συνεχώς στο κενό εξαιτίας της απουσίας εντατικών    ελέγχων   και   ατιμωρησίας   των   παραβατών,   κυρίως   όμως   εξαιτίας   της   έλλειψης παιδείας  και  ωχαδερφιστικής   και  ατομικιστικής νοοτροπίας  των   νεοελλήνων. 

Εκεί, λοιπόν, δηλαδή στην παιδεία ( να μάθουμε να σεβόμαστε το νόμο) και στην αλλαγή νοοτροπίας (να μάθουμε  να σεβόμαστε την υγεία μας και την υγεία του πλησίον), είναι που πρέπει να δοθεί προσοχή  από την πολιτεία. Μέχρι τότε όμως η μόνη λύση για την εφαρμογή του νόμου είναι η άσκηση  αυστηρών ελέγχων και η τήρηση επιβολής των ποινών στους παραβάτες».                                                                                 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 30 Μάιος. 2017 - 23:27