Βασίλης Τερζής: «Δεν υπάρχει σωτηρία…»

Κυριακή εχθές και στις 8:00 το βράδυ διεξήχθη Ειδική Συνεδρίαση, για την αντικατάσταση και εκλογή μελών της «Οικονομικής Επιτροπής» και της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» του Δήμου. Είναι η δεοντολογία και οι μεταγραφές που οδήγησαν σε παραιτήσεις και υποχρεωτικές αντικαταστάσεις!!!

30 από τους 41 Δημοτικούς Συμβούλους παραβρεθήκαμε. Κατά τις 8:25 ξεκίνησε η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας. Είχαν δοθεί οι οδηγίες από τον Πρόεδρο, βάση της εγκυκλίου φαντάζομαι!!! Και ενώ η διαδικασία ξεκίνησε και προχωρούσε, μετά από περίπου δέκα λεπτά διεκόπη από τον ίδιο, διεγνώστη διχογνωμία για τον τρόπο διεξαγωγής. Είχε γίνει ορατό από την αρχή πως κάτι δεν πήγαινε καλά!!!

Ακολούθησε ένα μισάωρο διαβουλεύσεων, βάση ερμηνειών, για να καταλήξουν σε ακύρωση της έως τότε διαδικασίας και επανεκκίνηση με διαφορετικό τρόπο εκλογής και ψηφοφορίας.

Σε πολύ ήπια διαμαρτυρία μου ο κ. Δήμαρχος με ρώτησε, «εσείς τι προτείνετε κ. Τερζή;»

«Μα είναι δυνατόν του απάντησα! είναι θέμα δικό σας, Προεδρείου. Ένα θέμα είχαμε όλο κι όλο, είχατε τέσσερις ημέρες να το προετοιμάσετε. Τώρα το κάνετε;». (Να διαβάσουν την εγκύκλιο, να την ερμηνεύσουν, να πάρουν τη γνώμη της «Νομικής Υπηρεσίας», των ειδικών συνεργατών νομικών συμβούλων και του Υπουργείου και να έρθουν σίγουροι).

Με αυτά και αυτά αφιερώσαμε πάνω από μιάμιση ώρα για μια συνεδρίαση που θα μπορούσε να μας είχε απασχολήσει το μισό χρόνο.

Με πλησίασε ένας συνάδερφος, «πάλι τα κορδόνια μας πατήσαμε…» και ένας δεύτερος, «αν αυτά τα κάναμε εμείς, ποιος θα τους άκουγε τώρα…».

Κυριακή του Σωτήρος εχθές, χωρίς σωτηρία, στα απλά πνιγόμαστε, τι απαίτηση να έχουμε από τα δύσκολα και πολύπλοκα;

 

                                                                                                       Με τιμή

 

                                                                                           Βασίλης Τερζής

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 07 Αυγ. 2023 - 11:04