Το «timing» της ανεξαρτητοποίησης του Γ. Καδή εντείνει την ρευστότητα του πολιτικού τοπίου στο Δήμο Σερρών

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας ανεξαρτητοποίησης αποτέλεσε η επίσημη ανακοίνωση του πρώην αντιδημάρχου κ. Γιώργου Καδή, ο οποίος γνωστοποίησε και επίσημα, πλέον, ότι αποχωρεί  από την παράταξη του Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη και την «Συμμαχία Σερραίων».

Η ανακοίνωση έρχεται σε μια χρονική στιγμή που δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως η Δημοτική Αρχή του κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη, διαμορφώνοντας νέους όρους στο πολιτικό παιχνίδι και «ρευστότητα». Η πολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται στο Δήμο Σερρών δημιουργεί νέες συνθήκες χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη και των ζυμώσεων.

Οι σχέσεις του κ. Καδή με τον δήμαρχο Σερρών είχαν κλονισθεί εδώ και πολύ καιρό και ήταν ξεκάθαρο ότι η συμπόρευσή τους ήταν πλέον αδύνατη.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο πρώην Αντιδήμαρχος, θα είχε ανακοινώσει επίσημα την ανεξαρτητοποίησή του μερικές εβδομάδες πριν, αλλά το τραγικό δυστύχημα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, «πάγωσε» την ανακοίνωση της απόφασής του, ωστόσο ο Δήμαρχος Σερρών ήταν ενημερωμένος σχετικά.

Σίγουρη θεωρείται η κάθοδος του κ. Καδή στις δημοτικές εκλογές, ενώ ο ίδιος δεν έκρυψε το γεγονός ότι συζητά με υποψήφιους δημάρχους και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι υποψήφιος με τον κ. Γιώργο Τσιμερίκα.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 04 Ιαν. 2023 - 18:16