Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη και σύλληψη αλλοδαπού διακινητή μεταναστών

Ύστερα από καταδίωξη συνελήφθη 52χρονος διακινητής λαθρομεταναστών, ενώ αναζητούνται δύο συνεργοί του. Η καταδίωξη έλαβε μέρος, το μεσημέρι της Κυριακής, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών (ύψος Γαλλικού ποταμού), όταν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου, προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα επιχειρώντας να διαφύγει.

Ο δράστης κατευθύνθηκε προς  την Επαρχιακή Οδό Χαλάστρας – Κυμίνων. Σε κάποιο σημείο της καταδίωξης το όχημα του δράστη εξετράπη της πορείας του και έπειτα από πεζή καταδίωξη συνελήφθη ο 52χρονος οδηγός, ο οποίος προέβαλε σθεναρή αντίσταση.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που επέβαιναν ο συλληφθείς και έτερος συνεργός, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά 8 αλλοδαπών, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί  είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο και για τη μεταφορά τους θα κατέβαλαν κατά την άφιξή τους στην Αθήνα, το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ έκαστος.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα ως μέσο μεταφοράς.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 17 Ιουλ. 2017 - 11:44