Σύσκεψη στο Δημαρχείο Σερρών για τα προβλήματα των σχολείων της Α/Θμιας Εκπαίδευσης

Σήμερα, στη 1μ.μ., θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη, στο Δημαρχείο Σερρών με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να τεθούν επί τάπητος θέματα που χρήζουν αντιμετώπισης.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του δημάρχου Σερρών κ. Αλ. Χρυσάφη. Το κλίμα είναι βαρύ από την πρωτόγνωρη τραγωδία στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών, με τραγική συνέπεια την απώλεια της ζωής ενός 11χρονου μαθητή.

Η θωράκιση των υποδομών για την ασφάλεια των παιδιών στα σχολεία καθίσταται, πλέον, απόλυτη προτεραιότητα, ώστε να μην επαναληφθεί άλλη τέτοια τραγωδία.

Με κατεπείγουσα απόφαση του Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την σύσταση Ομάδων Έργου για περαιτέρω έλεγχο ασφάλειας λειτουργίας των Σχολικών και Αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου.

Ο ίδιος ζήτησε την συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας με κατάθεση προτάσεων για τη βελτίωση των υποδομών, ενώ επιβεβλημένη έκρινε την στήριξη της πολιτείας.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ανέλαβε τις αρμοδιότητες συντήρησης και λειτουργίας των σχολείων με ελάχιστους πόρους και περιορισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Κάνουμε υπερπροσπάθεια καλύπτοντας με ίδιους πόρους τις ανάγκες των σχολείων, που δυστυχώς πολλά στεγάζονται σε παλιά κτήρια, με πολλές ελλείψεις και προβλήματα», δήλωσε ο κ. Χρυσάφης.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σερρών εμφανίσθηκε ενωτικός δηλώνοντας: «Δεν είμαστε απέναντι, είμαστε μαζί. Η τραγωδία αυτή δεν πρέπει να μας χωρίσει αλλά να μας ενώσει σε έναν κοινό στόχο για να βελτιωθούμε όλοι, να γίνουν τα σχολεία μας καλύτερα και ασφαλέστερα».

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 15 Δεκ. 2022 - 10:04