Συνεδριάζουν στη Θεσσαλονίκη κορυφαίοι ερευνητές της δασικής εντομολογίας και παθολογίας

Με τη συμμετοχή κορυφαίων ομιλητών από το εξωτερικό εισέρχεται στην τελική ευθεία η διοργάνωση της Κοινής Συνεδρίασης των ομάδων εργασιών 7.03.05 & 7.03.10 της Διεθνούς Ένωσης Οργανισμών Δασικών Ερευνών (IUFRO), με τίτλο «Δασικά έντομα και παθογόνα σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον: Οικολογία, Παρακολούθηση & Γενετική», που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη στις 11-15 Σεπτεμβρίου 2017.

Ρόλο-κλειδί για την επιτυχία του Συνεδρίου που θα διεξαχθεί στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας - Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη διαδραματίζουν οι διακεκριμένοι ομιλητές του, ανάμεσα στους οποίους είναι η Carole Kerdelhué, Διευθύντρια Έρευνας στο ΙNRA Κέντρο Βιολογικής Διαχείρισης Πληθυσμού (CBGP) της Γαλλίας και ο Kenneth F. Raffa καθηγητής Εντομολογίας  στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η Δρ. Kerdelhué θα παρουσιάσει πώς αποκρυπτογραφείται με την εφαρμογή της πληθυσμιακής γενετικής και τη γονιδιοματική το παρελθόν και η εξελικτική πορεία δασικών εντόμων και παθογόνων, ενώ το κύριο αντικείμενο της ομιλίας του Δρ. Raffa θα είναι οι μηχανισμοί άμυνας των δέντρων σε προβολές δασικών εντόμων και πώς η κλιματική αλλαγή επιδρά επάνω τους.

Καταφθάνοντας από όλο τον κόσμο, οι συμμετέχοντες του συνεδρίου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια συναρπαστική και ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση που πραγματοποιείται υπό την ομπρέλα της Διεθνούς Ένωσης Οργανισμών Δασικών Ερευνών – IUFRO και διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης (ΕΛΓΟ Δήμητρα).

Το συνέδριο στοχεύει να προωθήσει τη γόνιμη συζήτηση, την ανταλλαγή επιστημονικών ιδεών, την παρουσίαση εμπεριστατωμένων μελετών καθώς και να θέσει τις βάσεις για την έρευνα στο μέλλον πάνω στους τομείς της Δασικής Εντομολογίας και της Παθολογίας.

Το συνέδριο έχοντας την υποστήριξη του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Οικολογικής Εταιρείας και της Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του Joint Meeting IUFRO www.iufrogreece2017.com ή να επικοινωνήσουν με την ARTION Conferences & Events στα τηλ 2310257804 (γραμμή Joint Meeting), 2310272275 και e-mail iufro@artion.com.gr.

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 07 Σεπ. 2017 - 23:13