Σύγχρονες αντλίες ενισχύουν την αντιπλημμυρική θωράκιση του Ν. Σερρών – Επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στις εγκαταστάσεις του ΓΟΕΒ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εγκατάσταση σύγχρονων αντλιών στο αρδευτικό και αποστραγγιστικό δίκτυο του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ Δήμητρας και Ψυχικού – Πεθελινού. Πρόκειται για ένα έργο 2,13 εκατομμυρίων ευρώ που δρομολογήθηκε από τον Κώστα Καραμανλή, όταν ήταν υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Το σύνολο του νέου εξοπλισμού βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Σερρών. «Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των νέων αντλιών στο δίκτυο, η αντιπλημμυρική θωράκιση κατά μήκος του Στρυμόνα ενισχύεται σημαντικά και ο Νομός μας οχυρώνεται περισσότερο απέναντι στα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα», υπογράμμισε ο κ. Κώστας Καρμανλής, ο οποίος συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΓΟΕΒ.

karamanlis_goev_serron_1.jpg

Σε δήλωσή του ο κ. Καραμανλής αναφέρει:

«Ακόμη ένα σημαντικό έργο για τον πρωτογενή τομέα του Νομού μας, μπαίνει στην τελική ευθεία υλοποίησής του.

Στις εγκαταστάσεις του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Σερρών, που επισκεφτήκαμε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη, Παναγιώτη Σπυρόπουλο, έχει ήδη αφιχθεί το σύνολο του νέου εξοπλισμού σύγχρονων αντλιών για το αρδευτικό και αποστραγγιστικό δίκτυο του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ Δήμητρας και Ψυχικού-Πεθελινού.

Ένα έργο που δρομολογήσαμε στο Υπουργείο Υποδομών κατά την προηγούμενη τετραετία, με προϋπολογισμό 2,13 εκατ. ευρώ και υλοποιεί η Περιφέρεια. 

Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των νέων αντλιών στο δίκτυο, η αντιπλημμυρική θωράκιση κατά μήκος του Στρυμόνα ενισχύεται σημαντικά και ο Νομός μας οχυρώνεται περισσότερο απέναντι στα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Τελευταία ενημέρωση: 
Σάβ. 20 Απρ. 2024 - 13:53