Στον «πάγο» η οικοδομική δραστηριότητα στους περιφερειακούς Δήμους των Σερρών

Σε αναστολή τελεί κάθε οικοδομική δραστηριότητα στους περιφερειακούς δήμους της Π.Ε. Σερρών, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα. Ο λόγος είναι η υποχρέωση που επιβλήθηκε από την Πολιτεία για την λειτουργία Υπηρεσιών Δόμησης θέτοντας, όμως, προϋποθέσεις που στην περίπτωση των Δήμων Αμφίπολης, Νέας Ζίχνης, Εμ. Παππά, Ηράκλειας, Βισαλτίας και Σιντικής δεν πληρούνται.
Λύση στο πρόβλημα θα δοθεί μέσω της διαδημοτικής συνεργασίας με το Δήμο Σερρών. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη με τους ενδιαφερόμενους Δήμους να έχουν λάβει ή να είναι έτοιμοι να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις για την έναρξη της διαδημοτικής συνεργασίας προκειμένου να απεμπλακεί η έκδοση οικοδομικών αδειών.
Οι ενδιαφερόμενοι δήμοι θα διαθέσουν από έναν εξειδικευμένο σε πολεοδομικά ζητήματα υπάλληλο. Η έδρα της διαδημοτικής συνεργασίας θα βρίσκεται στο Δήμο Σερρών που θα αναλάβει και την εκπαίδευση των υπαλλήλων.
Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σερρών εγκρίθηκε η διαδημοτική συνεργασία με τους Δήμους Ηράκλειας, Σιντικής και Βισαλτίας. Σχετικές αποφάσεις έχουν λάβει και τα υπόλοιπα δημοτικά συμβούλια και αναμένεται στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Σερρών να δοθεί το «πράσινο» φως ώστε να επανεκκινήσουν  μια σειρά από πολεοδομικά ζητήματα των περιφερειακών δήμων που βρίσκονται στον «πάγο»!
Η δημοτική σύμβουλος Σερρών κ. Ελένη Τούσκα διαφώνησε με την σύναψη της σύμβασης για τη διαδημοτική συνεργασίας υποστηρίζοντας ότι αποψιλώνονται υπηρεσίες των Δήμων προκαλώντας δυσλειτουργίες και ζήτησε να γίνουν προσλήψεις.
Το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι υπαρκτό και στο Δήμο Σερρών, όπου αναμένεται ότι θα αναζητηθούν λύσεις για την ενίσχυση του προσωπικού αλλά και της αναβάθμισης της Υπηρεσίας Δόμησης από Τμήμα σε Διεύθυνση.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 01 Φεβ. 2024 - 12:18