Σπουδαίο το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της “Εμμέλειας” (Βίντεο-Φωτό)

Πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο προσέφερε και το 2022 η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών “Η Εμμέλεια”. Η πολυσχιδής δραστηριότητα που ανέπτυξε την περασμένη χρονιά παρουσιάσθηκε, συνοπτικά, από την πρόεδρό της κ. Δουκαίνη Ζαπριάνου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της βασιλόπιτας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “Νίνα Μπεσίρη” της “Εμμέλειας”.

Ο αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος που ευλόγησε τη βασιλόπιτα μετέφερε στην πρόεδρο και τα μέλη της τις ευχές του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγου, ο οποίος συμμετείχε στους πρώτους εορτασμούς που τελέσθηκαν στη Λαμία του νεοφανούς Αγίου Βησσαρίωνος Ιαματικού του Νέου, για ευλογημένο και καρποφόρο νέο έτος και ευχήθηκε να ευοδωθούν οι στόχοι και οι προσπάθειες της φιλοπτώχου αδελφότητας για τη νέα χρονιά.

Ο Ποιμενάρχης μας κ.κ. Θεολόγος προσέφερε στην φιλόπτωχο αδελφότητα κυριών μία εικόνα της Αγίας Εμμέλειας.

Μετά από προτροπή του Σεβασιμωτάτου καθιερώνεται από φέτος την πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου μετά την Υπαπαντή του Χριστού να τελείται Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και στην συνέχεια στην αίθουσα της Εμμέλειας θα προσφέρεται καφές αντί μνημοσύνου για τα εκλιπόντα μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, οι βουλευτές Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσος Χατζηβασιλείου, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Λευτέρης Αβραμάκης και Κωνσταντίνος Μπούμπας, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παν. Σπυρόπουλος, η σύζυγος του δημάρχου Σερρών κ. Αμαλία Μαντιού, o πρώην νομάρχης κ. Ευάγγελος Ζαπριάνος,  η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών κ. Στέλλα Ελευθεριάδου, η πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Περιφερειακό Τμήμα Σερρών κ. Μαρία Θεοδωρίδου, ο πρόεδρος της ΕΜΕΙΣ κ. Δημήτριος Δημούδης, η διοικήτρια της Δομής Προσφύγων των Σερρών κ. Μιμή Παναγιωτάκη κ.α.Το τυχερό φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι του π. Νεκτάριου και αντιστοιχούσε σ’ ένα πίνακα ζωγραφικής.

Η πρόεδρος της “Εμμέλειας” κ. Δουκαίνη Ζαπριάνου, παρομοίασε στην ομιλία της την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με μία «γέφυρα» που ενώνει το παλιό με το καινούργιο. Αναφέρθηκε στην ευεργετική επίδραση των Χριστουγέννων στην ψυχοσύνθεση του ανθρώπου, επισημαίνοντας ότι είναι συνυφασμένα με την Ελπίδα, την Αγάπη, την Προσφορά, τη Θυσία και τον Πλησίον.  

Η Πρωτοχρονιά, σημείωσε, αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα, που πάντα είναι αναγκαίο στη ζωή μας. Κάνοντας έναν απολογισμό του έτους που πέρασε χαρακτήρισε το 2022 ως μια δύσκολη χρονιά με την πανδημία, τον πόλεμο, την ακρίβεια να δυσχεραίνουν, όπως ανέφερε, τις ζωές των ανθρώπων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην απώλεια δύο μελών της «Εμμέλειας», της Φανής Δεσποτίδου και της Άννας Χρηστίδου. Επιδίωξη της φιλοπτώχου αδελφότητας κυριών των Σερρών, υπογράμμισε η κ. Δουκαίνη-Ζαπριάνου, ήταν να προσφέρει και το 2022 ανακούφιση σε συνανθρώπους μας. Στα πλαίσια του κοινωνικού της έργου εκτός από το μηνιαίο βοήθημα που προσφέρει σε ευάλωτες οικογένειες, έγιναν προσφορές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στη Δομή Προσφύγων, ενισχύθηκαν οι επιβεβλημένες χειρουργικές επεμβάσεις δύο μικρών παιδιών.

Αναφέρθηκε, επιπλέον, στην ανανέωση του διοικητικού συμβουλίου, υπογραμμίζοντας ότι συνεχίζεται το έργο της Εμμέλειας με όρεξη και τόλμη. Σημαντικές στιγμές της περσινής δραστηριότητας αποτέλεσαν η Γιορτή της Μητέρας και η παρουσίαση του βιβλίου της «Εμμέλειας» αλλά και μια σειρά άλλων σημαντικών εκδηλώσεων.

Σημαντικό έργο, όπως ανέφερε, επιτελείται και στην Οικοκυρική Σχολή με τα σεμινάρια κοπτικής, ραπτικής και πλεκτικής, τα οποία θα συνεχισθούν και για δεύτερο εξάμηνο καθώς η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στις εθελόντριες της Οικοκυρικής Σχολής Αικατερίνη Παπάζογλου, Έφη Γρηγοριάδου και Έφη Γαλάνη.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά η Βίκυ Βογιατζόγλου, με την υπέροχη φωνή της και ο Παύλος Αζναουρίδης

Δείτε φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση εδώ

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 24 Ιαν. 2023 - 12:34