Σερρών Θεολόγος: Το εκούσιο Πάθος του Χριστού είναι η λύτρωση και η «θεραπεία» του ανθρώπου(Βίντεο)

Ο Χριστός σταυρώθηκε για ολόκληρο τον κόσμο, τόνισε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος στο κήρυγμά του κατά τον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως, που τελέσθηκε, σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023, στον ιερό Μητροπολιτικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Ο κ. Θεολόγος επισήμανε ότι το Σταυρωτικό Πάθος του Κυρίου μας είναι λυτρωτικό γιατί μας απελευθερώνει από την τυραννία του διαβόλου. «Μας δίνει τη δυνατότητα να νικήσουμε κι εμείς την αμαρτία, τη φθορά και τον θάνατο».

Υπενθύμισε ότι η αμαρτία είναι μια παρά φύση κατάσταση στον άνθρωπο και οδηγούμασττε σε αυτή από κακή χρήση του αυτεξουσίου και της ελευθερίας μας. Την παρομοίασε με μικρόβιο που εισέρχεται στον ανθρώπινο οργανισμό και τον οδηγεί στο θάνατο, πρωτίστως τον πνευματικό και δευτερευόντως τον σωματικό.

Ο Χριστός στον Σταυρό, είπε ο κ. Θεολόγος, ντρόπιασε την αμαρτία και απέδειξε ότι είναι ανίσχυρη και ουσιαστικά λαμβάνει  τόση δύναμη όση εμείς της επιτρέπουμε. «Εμείς δίνουμε δικαιώματα στο διάβολο να κυριαρχεί στη ζωή μας και να τη δηλητηριάζει», σημείωσε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος.

Ο κ. Θεολόγος επικαλέσθηκε τα λόγια του Μεγάλου Βασιλείου, ο οποίος παρομοιάζει την Θυσία του Χριστού με την πράξη του πελεκάνου, ο οποίος όταν δαγκώνει τα μικρά του φίδι ραμφίζει το στήθος του και με το αίμα του θεραπεύονται τα «παιδιά» του. Έτσι και ο Νυμφίος προσέφερε το Αίμα του στον Σταυρό για την σωτηρία των ανθρώπων.

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 14 Απρ. 2023 - 15:57