Σέρρες: «Τραγουδώντας με μια εξάχορδη Ορχήστρα» στο δημοτικό θέατρο «Αστέρια»

Οι Μανόλης Ανδρουλιδάκης και Σωτήρης Ξυδάς παρουσιάζουν την παράσταση «Τραγουδώντας με μια εξάχορδη ορχήστρα» το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020, στις 8.30μ.μ., στο δημοτικό θέατρο «Αστέρια».

Ένας από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της κλασικής κιθάρας, ο συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο project με έργα Ελλήνων συνθετών. Με αφετηρία το προσωπικό του άλμπουμ "Myrtia" (2016), την επίσημη διεθνή δισκογραφική κυκλοφορία του Μίκη Θεοδωράκη με έργα του διασκευασμένα για σόλο κιθάρα, ερμηνεύει ένα ρεπερτόριο αιρετικό, με στιγμές εξαιρετικής δεξιοτεχνίας. Παρουσιάζει μια «άλλη» κιθάρα που στοχεύει στο να ξεγελά το αυτί, κάνοντάς το να ακούει ήχο από δυο κιθάρες, από μπουζούκια ή ακόμη και σύνολο εγχόρδων. Σε αυτή την παράσταση, έχει την χαρά να συμπράττει με έναν εξαιρετικό συνάδελφό του, μουσικό και πολύ καλό τραγουδιστή της νεότερης γενιάς, το Σωτήρη Ξυδά, με τον οποίο τον συνδέει κοινή αισθητική και κοινή αγάπη για το καλό ελληνικό τραγούδι.

Η παράσταση, λοιπόν, θα χωριστεί σε δύο μέρη, το πρώτο μέρος περιλαμβάνει σολιστικά έργα – διασκευές γνωστών ελληνικών μουσικών θεμάτων για κλασική κιθάρα από τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη ενώ στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν τραγούδια που θα ερμηνεύσει ο Σωτήρης Ξυδάς συνοδευόμενος από μια «εξάχορδη ορχήστρα» και στόχο τη δημιουργία μιας μεγάλης παρέας με το κοινό!

Την παράσταση διοργανώνει ο Δήμος και η Κοινωφελής Επιχείρηση Νέας Ζίχνης, με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες: 23243 50610 Δήμος Νέας Ζίχνης και 23210 54585 ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 26 Φεβ. 2020 - 14:07