Σέρρες: Με συντριπτική πλειοψηφία Συμπαραστάτης του Δημότη εξελέγη ο Βασίλης Χατζημιχαηλίδης

Με συντριπτική πλειοψηφία ο δικηγόρος κ. Βασίλειος Χατζημιχαηλίδης εξελέγη από το δημοτικό συμβούλιο Σερρών Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης. Μετά από μυστική ψηφοφορία ο κ. Χατζημιχαηλίδης συγκέντρωσε 30 ψήφους, ενώ υπήρξαν 4 λευκά. Από την ψηφοφορία απήχε η κ. Ελένη Τούσκα της Λαϊκής Συσπείρωσης.


 Υπενθυμίζεται οτι στις 6 Μαρτίου διενεργήθηκε ψηφοφορία για τον ίδιο λόγο και ο κ. Χατζημιχαηλίδης είχε συγκεντρώσει τότε 21 προτιμήσεις και λανθασμένα κρίθηκε ότι εξέλεγη Συμπαραστάτης του Δημότη αν και δεν είχε συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 του σώματος. Το θέμα συζητήθηκε ως εκτός ημερήσιας στην συνεδρίαση του Δ.Σ. και αρχικά τροποποιήθηκε η απόφαση της 6ης Μαρτίου, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξε εκλογή ενώ στην συνέχεια ακολούθησε νέα ψηφοφορία.
Επιφυλάξεις εκφράστηκαν εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης σε σχέση με τη θέση της συμπολίτευσης ότι δεν μπορούν να γίνουν δεκτές νέες υποψηφιότητες, με το αιτιολογικό ότι η δυνατότητα αυτή υπήρχε μόνο στην πρώτη ψηφοφορία. 
Μάλιστα, ο κ. Χρήστος Καπετάνιος τοποθετήθηκε σημειώνοντας ότι ήταν στην πρόθεσή του να υποβάλει υποψηφιότητα, την οποία και κατέθεσε στο γραφείο 17 του δημαρχείου, όπως είπε. Διερωτήθηκε, μάλιστα, αν η υποψηφιότητά του φόβισε κάποιους.
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος εξέφρασε επιφυλάξεις για τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος με τον οποίο εισήλθε το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Έκρινε ότι θα έπρεπε η όλη διαδικασία να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο ως θέμα ημερήσιας διάταξης για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ακύρωσή της.
Η δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα δήλωσε ότι είναι ευκαιρία να δοκιμαστεί ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, σημειώνοντας ότι από το 2010 δεν είχε καταστεί δυνατή η εκλογή του. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Χατζημιχαηλίδη και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιτελέσει τον ρόλο για τον οποίο εκλέχθηκε.
Ο κ. Χατζημιχαηλίδης από την πλευρά του ευχαρίστησε για την τιμή, όπως είπε, που του έγινε και ζήτησε την συνεργασία όλων ώστε ο θεσμός να λειτουργήσει για το καλό και το όφελος των πολιτών και του επιχειρηματία του Δήμου Σερρών.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 13 Μαρ. 2024 - 22:42