Σέρρες: Καλά στην υγεία του ο 6χρονος μαθητής που χειρουργήθηκε στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο

Ομαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του 6χρονου Σερραίου μαθητή που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι μετά τον τραυματισμό του από την έκρηξη του λέβητα στο 9ο δημοτικό σχολείο.

 

Η χειρουργική επέμβαση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και πραγματοποιήθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

 

Στο τραγικό συμβάν που εκτυλίχθηκε στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών έχασε τη ζωή του ένας 11χρονος και τραυματίσθηκε ελαφρά ένας ακόμη 10χρονος μαθητής.

 

Ο  6χρονος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πάρει εξιτήριο.

 

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της παιδοχειρουργικής κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσικόπουλος, ο 6χρονος δεν χρειάστηκε να νοσηλευθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας μετά την επέμβαση.

 

«Το παιδί ήρθε στο νοσοκομείο σε πολύ καλή γενική κατάσταση. Αυτό που παρουσίασε και φάνηκε και από τον εργαστηριακό έλεγχο στον οποίο υπεβλήθη άμεσα ήταν ότι είχε ένα εμπίεσμα. Εμπίεσμα σημαίνει ότι το κόκκαλο του κρανίου έχει μπει μέσα δύο εκατοστά. Μεγάλο πρόβλημα, άνευ σημασίας όμως για μας. Αντιμετωπίστηκε από τους νευροχειρουργούς με πολύ μεγάλη επιτυχία. Έγινε εγχείρηση και είναι εκτός κινδύνου», όπως επεσήμανε στο thesstoday. Και πρόσθεσε πως το παιδί νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική κλινική. «Δεν χρειάστηκε να μπει στη ΜΕΘ Παίδων. Είναι σε καλή κατάσταση, μιλάμε με τους γονείς του. Υπάρχει αισιοδοξία. Σε λίγες μέρες θα είναι ξανά στο σχολείο του».

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 06 Δεκ. 2022 - 15:06