Σέρρες-Έκθεση: Η πορεία αναγνώρισης του Ελληνικού κράτους μέσα από έγγραφα του Υπουργείου Εξωτερικών

Έγγραφα από την αρχειακή συλλογή του Υπουργείου Εξωτερικών, που περιγράφουν την πορεία αναγνώρισης του νέου Ελληνικού κράτους κατά τη διάρκεια του Αγώνα και τα πρώτα χρόνια μετά τη σύναψη διπλωματικών και προξενικών σχέσεων και τη δημιουργία προξενικού δικτύου παρουσιάζονται σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Διοικητήριο Σερρών.

Η έκθεση έχει τον τίτλο «Η Ελλάδα Ελεύθερη-Αναγνώριση και σύναψη διπλωματικών και προξενικών σχέσεων» και διοργανώνεται από το Διπλωματικό και Ιστορικό Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, στις 12μ., στο Διοικητήριο Σερρών, παρουσία του κ. Γεώργιου Πολυδωράκη, Εμπειρογνώμονα Πρεσβευτή –Συμβούλου Β΄, προϊσταμένου της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου Υπουργείου Εξωτερικών.

Συνδιοργανωτές της έκθεσης είναι το Υπουργείο Εξωτερικών, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και η Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών(ΕΜΕΙΣ).

Η έκθεση θα διαρκέσει από 8 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Οκτωβρίου. Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9π.μ. έως 2μ.μ.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 05 Σεπ. 2023 - 22:25