Σε αυτού του τύπου τη Δημοκρατία

Εάν κατά τον Αριστοτέλη η άμεση Δημοκρατία ήταν ένα κακό πολίτευμα αλλά το καλύτερο από τα χειρότερα, σήμερα η αντιπροσωπευτική Δημοκρατία, έτσι όπως τουλάχιστον λειτουργεί στην Ελλάδα, είναι ένα χαζό πολίτευμα, όχι γιατί εξισώνει την ψήφο των ενεργών πολιτών με αυτήν των πολιτικά ηλιθίων, αλλά διότι δίνει τη δυνατότητα στα «πολιτικά λαμόγια», με μερικές εκατοντάδες ψήφους ως πλειοψηφία, να διαχειρίζονται τις τύχες του λαού έτσι όπως αυτοί γουστάρουν.
Αυτό το όντως πολιτικά χωλό σύστημα, επιτρέπει στους διάφορους «μικρόν» και «Μαδούρο» να κόβουν από αυτή τη «Δημοκρατία» ό,τι δεν χωρά στο κομματικό τους κρεβάτι καταντώντας την ένα ηλίθιο πολιτικό σύστημα, που το χειραγωγούν κάνοντας εκλογές, όποτε αυτοί γουστάρουν.
Εάν οι κυβερνήσεις στην αντιπροσωπευτική Δημοκρατία ήταν υποχρεωμένες να  εξαντλούν την τετραετία, ώστε να εφαρμόζουν αυτές τα αντιλαϊκά  μέτρα που φορτώνουν σε όποια κυβέρνηση τους διαδεχθεί, τότε ο πολιτικός τους σάκος θα χωρούσε πολύ λίγα αχλάδια.
Πάντως και, χάρη σε αυτό το καθόλου δίκαιο πολιτικό σύστημα, που έστω και έτσι είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο, τα Α.Τ.Π.Υ* ταξιδεύουν στο διάστημα και διάφοροι «κουραδιο**» -μαγκές απειλούν με την μετατροπή του σε «σοβιετία»!
Χάρη σε αυτό το χαζό πολιτικό σύστημα, οι κυβερνήσεις των διαφόρων «μικρόν» επιτίθενται στους δικαστές όταν αυτοί αποφασίσουν ενάντια στο κομματικό τους συμφέρον, χάρη σε αυτό το ζαβό σύστημα ακούς τον «εισαγγελέα του λαϊκού δικαστήριου», που δίκασε ερήμην τον Μπιλ Κλίντον σε θάνατο(;) να επαναλαμβάνει παραλλαγμένα τα λόγια του Λαλιώτη «και οι κρίνοντες κρίνονται!» Όντας, αυτός, πολιτικός προϊστάμενος της Δικαιοσύνης!
Σε αυτού του τύπου τη Δημοκρατία, δυστυχώς, ακούς τους διάφορους παππατζήδες να υποστηρίζουν πως, οι αποφάσεις του ΣτΕ πρέπει να λαμβάνονται όχι με αυστηρό γνώμονα το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους αλλά υπολογίζοντας το δημόσιο συμφέρον και το κοινό, περί δικαίου, αίσθημα, που οι παππατζήδες ορίζουν ποιό είναι! Σε αυτού του τύπου τη Δημοκρατία δεν μπορείς να ελέγξεις υπουργούς, όπως τον Χουλιαράκη, που μέχρι χθες έδινε μια εντύπωση σοβαρότητας τεχνοκράτη, όταν δηλώνει ότι: «δεν είχαμε προσδοκίες ότι το Eurogroup θα μπορούσε να ξεκλειδώσει τη συμμετοχή στην ποσοτική χαλάρωση» και όσα λέγαμε, τα λέγαμε, προφανώς, για επικοινωνιακούς λόγους στα αυτιά των πολιτικά ηλιθίων.
Σε αυτού του τύπου τη Δημοκρατία μπορεί ακόμα και η ορτινάτζα του Μπεγλίτη, να υποστηρίζει ό,τι της κατέβη στη γκλάβα, όπως π.χ. ότι «η Ν.Δ. ξεφεύγει από τα όρια της αντιπολίτευσης»!
Σε αυτού του τύπου τη Δημοκρατία στήνουν μνημεία αντίστασης στην ΕΡΤ της Ακριβοπούλου, υπόσχονται θέσεις εργασίας που δεν υπάρχουν και, με τον τσαλακωμένο Τσακαλώτο εξετάζουν μέτρα ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης!!!
Σε αυτού του τύπου τη Δημοκρατία, μπορεί ο σκουριασμένος Σκουρλέτης να υποστηρίζει ότι τα αντιλαϊκά μέτρα «που περάσαμε εμείς είναι πολύ πιο light από αυτά που πέρασαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις»!!!
Σε αυτού του τύπου τη Δημοκρατία, μπορείς να ταυτίζεις αυθαίρετα το κομματικό συμφέρον με το εθνικό, συνομιλώντας με βαρυποινίτες, που κατηγορείς ότι σχετίζονται με πολιτικούς σου αντιπάλους.
Σε αυτού του τύπου τη Δημοκρατία όταν οι διωκτικές αρχές πιάνουν ένα σαπιοκάραβο γεμάτο ναρκωτικά σιωπάς αιδημόνως όταν τα φιλοκυβερνητικά τρολ επίμονα συσχετίζουν την ιδιοκτησία του με πολιτικό σου αντίπαλο ενώ, όταν οι ίδιες αρχές, πιάνουν άλλο καράβι γεμάτο λαθραία τσιγάρα και οι πολιτικοί σου αντίπαλοι το συνδέουν με παράγοντα της δικής σου διαπλοκής, υποστηρίζεις πως, οι διωκτικές αρχές συνέλαβαν το παπόρι απ΄ την Ουκρανία σε διεθνή χωρικά ύδατα, μετά από αίτημα βοήθειας και, γι’ αυτό είναι δύσκολο να   στοιχειοθετηθεί κατηγορία περί λαθρεμπορίου!
Σε αυτού του τύπου τη Δημοκρατία, κάθε ανεξάρτητη φωνή διαμαρτυρίας για τις καθεστωτικού τύπου αποφάσεις των κυβερνώντων, είναι πράξη που υπονομεύει τη «Δημοκρατία» τους.
Πάντως, ακόμα και σε αυτού του τύπου τη Δημοκρατία, είναι κομμάτι δύσκολο να συμφωνήσεις με τον Θ. Πάγκαλο πως:  «όλοι οι βλάκες έγιναν υπουργοί» στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σίγουρα όμως δικαιώνεις τον Carlo Cipolla που υποστηρίζει ότι: «η πιθανότητα να είναι ηλίθιο ένα συγκεκριμένο άτομο, είναι ανεξάρτητη από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του ατόμου».

* Άγνωστης Ταυτότητας Πολιτικά Υποκείμενα
** Κουράδι= Πρόβατο στην Κρητική διάλεκτο.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 06 Ιουλ. 2017 - 15:20