«Πυρ ομαδόν» κατά του δημάρχου Σερρών για το ιδιοκτησιακό του στρατοπέδου «Παπαλουκά»

Ομοβροντία «πυρών» δέχεται ο δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης τόσο εντός του δημοτικού συμβουλίου, από τις Βαρβάρα Μητλιάγκα και Αριάδνη Παπαφωτίου, όσο και εκτός από τον Γιώργο Τσιμερίκα για το θέμα της ιδιοκτησίας του στρατοπέδου «Παπαλουκά».

Αφορμή αποτέλεσε η απόφαση του Ταμείου Εθνικής Άμυνα να παραχωρήσει στη Μητρόπολη Σερρών, δωρεάν προς χρήση για 20 χρόνια, δύο κτίρια και 8 στρέμματα στο πρώην στρατόπεδο «Παπαλουκά» για την λειτουργία παιδικού σταθμού.

Οι αιχμές εστιάζουν στο γεγονός ότι ο δήμαρχος Σερρών διαβεβαίωνε ότι στρατόπεδο ανήκει στο Δήμο Σερρών και προορίζεται για τη δημιουργία πολιτιστικού πάρκου.

 

Βαρβάρα Μητλιάγκα

varvaramitliagkaentosserres.jpg

Με έκπληξη διαπιστώνω ότι αναρτήθηκε στη Διαύγεια με σημερινή ημερομηνία (ΑΔΑ: ΡΟΘΗΟΡΛΦ- ΩΧΘ) Απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής του ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Άμυνας) με την οποία εγκρίνεται η δωρεάν παραχώρηση χρήσης για 20 έτη 2 κτιρίων και 8 στρεμμάτων του Στρατοπέδου Παπαλουκά της πόλης μας προς στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, προκειμένου να λειτουργήσει Παιδικός Σταθμός επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας, όπως αναφέρει η απόφαση. Και ρωτώ: ο Δήμαρχος κος Χρυσάφης είναι ενήμερος για την παραχώρηση αυτή; Για τη λειτουργία του παιδικού σταθμού; Αν ναι γιατί δεν ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο; Δεν υποτίθεται ότι το ακίνητο του Στρατοπέδου Παπαλουκά θα γίνει πολιτιστικό πάρκο; Δεν υποτίθεται ότι ουσιαστικά «ανήκει» στο Δήμο Σερρών κατά τα λεγόμενα του Δημάρχου; Αν πάλι δεν το γνώριζε…. είναι απορίας άξιο μια και είμαστε εν αναμονή της συζήτησης που θα γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο από αυτούς που «γνωρίζουν»;

 

Αριάδνη Παπαφωτίου

ariadnipapafotioudimosserron.jpg

Αγαπητοί συνδημότες όταν ρώτησα δημοσίως ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ και ζήτησα από τον Δήμαρχο να φέρει επειγόντως προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν 28/2.

Πέρασαν 40 ημέρες και μεσολάβησαν ΕΞΙ συνεδριάσεις για να αναγραφεί επιτέλους στην Ημερήσια Διάταξη!!

Ο κ. Χρυσάφης προφανώς δεν το θεωρούσε επείγον

Η σημερινή παραχώρηση ΟΚΤΩ στρεμμάτων και ΔΥΟ κτιρίων του εν λόγω πρώην Στρατοπέδου στην Μητρόπολη Σερρών, αποδεικνύει ότι ο Δεσπότης Σερρών ΓΝΩΡΙΖΕ από ποιόν έπρεπε να τα ΖΗΤΗΣΕ στις 28/3/2023.

Το έκανε και τα ΕΛΑΒΕ επισήμως και ταχύτατα, με τις υπογραφές ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ και των Αρχηγών του Στρατού.

Ο Μητροπολίτης μας λοιπόν ΗΞΕΡΕ τον ιδιοκτήτη.

Το ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ διαβεβαίωνε ο Δήμαρχος ότι η έκταση είναι του Δήμου.

Εάν δεν γνώριζε, δεν κάνει για Δήμαρχος.
Εάν γνώριζε και έλεγε άλλα, τότε καταλήγουμε σε δυσάρεστα συμπεράσματα
!...   

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ζήτησα να συζητηθεί το Θέμα.

ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
Επικεφαλής ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίων

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

 

Γιώργος Τσιμερίκας

tsimerikas_georgios_serres_ora_eythinis.jpg

Ο κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, για όσο διάστημα ακόμη υπηρετεί το θεσμό του Δημάρχου Σερρών, επιβάλλεται να αναλάβει τις ατομικές του ευθύνες στο όνομα των πολιτών που τον εμπιστεύτηκαν.

Με το Πρακτικό Υπ Αριθμό. «10»/13 Απρ 2023/ΔΕ/ΤΕΘΑ το Ταμείο Εθνικής Άμυνας αποφάσισε την δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση, άνευ ανταλλάγματος στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 84 του Ν. 3883/2010, δύο (2) κτιρίων και του περιβάλλοντος χώρου συνολικού εμβαδού 8.000 τ.μ. περίπου με δυνατότητα επέκτασης, με σκοπό την επισκευή και τη χρησιμοποίησή τους, για τη λειτουργία Παιδικού Σταθμού, επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας και κυρίως των τέκνων των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών. Το υπόψη πρακτικό υπογράφεται από τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Στάίκούρα.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Ώρα Ευθύνης οφείλει να υπενθυμίσει στον κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη σε ότι αφορά το στρατόπεδο Παπαλουκά, που επί των ημερών του μετονομάστηκε σε Πάρκο πολιτισμού Κωνσταντίνος Καραμανλής ότι δήλωνε πως θα το μετατρέψει σε αμιγές πολιτιστικό πάρκο Ευρωπαϊκής εμβέλειας, που θα φιλοξενεί περιοδικές και μόνιμες εκθέσεις, πολιτιστικές διοργανώσεις, θεματικές εκθέσεις ανά πεδίο ενδιαφέροντος. Δηλαδή ένα γενικότερο χώρο προβολής και διαφήμισης των επιχειρήσεων και των αξιοθέατων του νομού μας.

Δυστυχώς όμως οι εξελίξεις για άλλη μια φορά καταδεικνύουν την αδράνεια και την ολιγωρία της Δημοτικής αρχής και αποδεικνύουν την ανεπάρκειά της στην έγκαιρη και αποτελεσματική διαχείριση σοβαρών θεμάτων.

Ας θεωρεί τυχερό τον εαυτό του, που του έτυχε ως Δήμαρχος, κάνοντας ελάχιστα, να εγκαινιάσει την Πινακοθήκη ΞΕΝΑΚΗ, ένα έργο πνοής για τον τόπο μας, που η δημοτική αρχή του κ. Π. Αγγελίδη είχε σχεδόν ολοκληρώσει.

Όταν βρεθεί διαθέσιμος χρόνος για τον κ. Δήμαρχο ανάμεσα στις μετακινήσεις υπαλλήλων που σχεδιάζει και πραγματοποιεί, στις διάφορες απευθείας αναθέσεις και στα διάφορα ταξίδια για επίλυση θεμάτων εθνικού και Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ας ασχοληθεί λίγο και με τα σοβαρά θέματα του Δήμου Σερρών.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 20 Απρ. 2023 - 09:13