Παρουσίαση του βιβλίου της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. για τον Σερραίο στρατηγό Ευριπίδη Μπακιρτζή

Η Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.) και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών (Δ.Κ.Β.Σ.) συνδιοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του  βιβλίου με τίτλο: «Ευριπίδης Μπακιρτζής – Ο Αινιγματικός στρατηγός». Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο υποψήφιος διδάκτορας της ιστορίας Α.Π.Θ. Αριστοτέλη Νικ. Σπυριδόπουλος.

Πρόκειται για το  δεύτερο βιβλίο  της Σειράς Εκδόσεων για την Ιστορία των Σερρών της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.  και αποτελεί μια ολοκληρωμένη μονογραφία για το Σερραίο στρατηγό Ευριπίδη  Μπακιρτζή, με αξιοποίηση από τον συγγραφέα ερευνητή εγγράφων από τα αρχεία: 1) Γενικό Επιτελείο Στρατού/ Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού (ΓΕΣ/ΔΙΣ), 2) Υπηρεσία Στρατιωτικών Αρχείων (ΥΣΑ), 3) Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ), 4) Ιστορικό Αρχείο Υπουργείου των Εξωτερικών (ΙΑΥΕ),5) Μουσείο Μπενάκη, 6) Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ), 7) Αρχεία Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, 8) Archív Ministerstva Zahraničních Věci Republiky Československé κ.α.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

Στράτος Δορδανάς Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Αριστοτέλης Σπυριδόπουλος Υποψηφιος Διδάκτωρ Τμήματος Ιστορίας Α.Π.Θ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 7.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Γ. Καφταντζής» της Δ.Κ.Β.Σ.

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 31 Οκτ. 2019 - 08:20