Παγκόσμιο πρόβλημα τα πλαστά φάρμακα που οδηγούν και στην απώλεια ζωής

Ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ, αναδεικνύει το παγκόσμιο πρόβλημα των πλαστών φαρμάκων όπου προκαλεί τεράστιες απώλειες στη φαρμακοβιομηχανία αλλά το σημαντικότερο είναι η απώλεια της ανθρώπινης ζωής.

Η βιομηχανία των πλαστών φαρμάκων έχει μεγαλύτερο οικονομικό υπόβαθρο κι από αυτό της ηρωίνης και είναι δικτυωμένη παγκοσμίως με πολυεθνικό σύστημα και με μοναδικό σκοπό τα οικονομικά οφέλη χωρίς να υπολογίζονται οι επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών και η απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα στην αγορά των φαρμάκων για να εξασφαλίσει κανείς το σωστά. Στην Ελλάδα ευτυχώς αγοράζοντας φάρμακα από το φαρμακείο εξασφαλίζει κανείς την αυθεντικότητα των φαρμάκων.

Η μεγαλύτερη πληγή είναι η αγορά φαρμάκων από το internet όπου χιλιάδες ιστοσελίδες πωλούν φάρμακα σε πολύ χαμηλές τιμές παραπλανώντας τους εν δυνάμει ασθενείς - πελάτες ότι αγοράζουν αυτό που θέλουν.Τι έχει μέσα όμως η σε όλα ίδια συσκευασία με ένα κανονικό φάρμακο;

Τα στοιχείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι αποκαλυπτικά. Το 50%-80% των φαρμάκων που διακινούνται στο διαδίκτυο είναι πλαστά.

Τα ψεύτικα φάρμακα σκοτώνουν μισό εκατομμύριο ανθρώπους το χρόνο.

Η Ιντερπόλ σε συνεργασία με τις αρχές περίπου 100 χώρων επιχειρεί να εξαρθρώσει τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης φαρμάκων.

«Τα στοιχεία των ερευνών στα φάρμακα που έχουν κατασχεθεί δείχνουν ότι έχουν ελλειπή συστατικά ή δεν έχουν καμία δραστική ουσία ή περιέχουν επιβλαβείς για τον οργανισμό ουσίες», τονίζει ένας ειδικός.

Υπολογίζεται ότι το 10% των φαρμάκων παγκοσμίως είναι πλαστά. Η βιομηχανία αυτή είναι ιδιαίτερα επικερδής. Τρία χρόνια πριν, τα κέρδη από τα πλαστά φάρμακα ανέρχονταν στα 58 δισ. ευρώ.

Με 1.000 ευρώ οι έμποροι ναρκωτικών μπορούν να εικοσαπλασιάσουν τα κέρδη τους. Αντίθετα, με το ίδιο ποσό, οι επιτήδειοι που διακινούν πλαστά φάρμακα μπορούν να αποκομίσουν 400.000 ευρώ.

Παρακολουθήστε το Ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ εδώ και θα ανακαλύψετε γιατί χρειάζεται μεγάλη υπευθυνότητα στην αγορά των φαρμάκων.

www.stogiatro.gr
Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 03 Αυγ. 2017 - 09:14