Οι Σέρρες συμπεριλαμβάνονται στους 7 υπέροχους spa προορισμούς του travel.gr

Χαμάμ Άγκιστρο/Photo: Νίκος Κόκκας

Μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στην παγκόσμια ιστορία των ταξιδιών είναι εκείνα της ευεξίας.  Ήδη από τα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, πιο συγκεκριμένα από τον 1ο αιώνα μ.Χ. και μετά, η αριστοκρατική τάξη εκείνης της μακρινής εποχής εντόπισε τις θεραπευτικές ιδιότητες στο νερό που ανάβλυζε από συγκεκριμένες πηγές της Ευρώπης και κάπως έτσι τα πρώτα ιαματικά λουτρά ήταν γεγονός.

Η κουλτούρα του τουρισμού ευεξίας γνώρισε πρωτόγνωρη άνθιση τον 17ο και τον 18ο αιώνα με ολόκληρες πόλεις να βασίζουν τελικά ολόκληρη την οικονομική ευημερία τους πάνω στους χιλιάδες επισκέπτες που καταφθάναν εκεί τα καλοκαίρια με σκοπό να επωφεληθούν από τις καταπραϋντικές, για πολλούς θαυματουργές, ιδιότητες των νερών μίας ολόκληρης περιοχής. Εντυπωσιακές εγκαταστάσεις κατασκευάστηκαν και συνεχίζονται να δημιουργούνται, σε τοποθεσίες πανέμορφες που προσφέρουν θέα που κόβει την ανάσα, και πλέον οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν spa υπηρεσίες πολλών αστέρων σε υπερσύγχρονες, πολυτελείς εγκαταστάσεις που στοχεύουν στη βελτίωση τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής υγείας.

Στο εξωτερικό, οι επιλογές είναι πραγματικά πάρα πολλές, από την εμβληματική πόλη Spa του Βελγίου μέχρι το αρχοντικό Μπαθ και την πανέμορφη Vichy στην κεντρική Γαλλία. Όμως, ακόμα κι αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, υπάρχει η δυνατότητα να απολαύσετε τα μεγάλα οφέλη των φυσικών ιαματικών λουτρών σε προορισμούς αληθινό όνειρο.

Στους επτά υπέροχους ιαματικούς προορισμούς που προτείνει το travel.gr συμπεριλαμβάνεται και αυτός των Λουτρών Αγκίστρου. Χαρακτηρίζονται ως μια αληθινά exclusive wellness εμπειρία.

Διαβάστε περισσότερα στο travel.gr

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 03 Μαρ. 2024 - 10:53