Οι «Ερωτό-κυκλοι» του Λευτ. Αερόπουλου παρουσιάζονται στα «Αστέρια»

Ο Δήμος Σερρών και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών στο πλαίσιο του έτους Ερωτόκριτου, διοργανώνουν παράσταση με το έργο του Λευτέρη Αερόπουλου  ‘’Ερωτό-κυκλοι’’, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, στις 8:30’ μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια». Το έργο θα παρουσιαστεί από το δεκαμελές  «Σύνολο Λόγου & Μουσικής» του Μουσικού Εργαστηριού Σερρών και σ’ αυτόν τον όγδοο σταθμό του, θα έχει την υποστήριξη της Κρητικής Αδελφότητας Ν. Σερρών «Το Αρκάδι».’
       Στην πρώτη του εκδοχή το έργο ‘’Ερωτό-κυκλοι’’ παρουσιάστηκε στην Ξάνθη, στις Σέρρες (τα έσοδα διετέθησαν για τη λειτουργία του λευκού ταξί των κινητικά αναπήρων), στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης (για τα 100 χρόνια της Παγκρήτιας Αδελφότητας Μακεδονίας), στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας Κύπρου, & στο φεστιβάλ του Δήμου Πολυγύρου Χαλκιδικής.
Στην τελευταία και τελική του εκδοχή παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του έτους Ερωτόκριτου που είναι το 2019, στην Κατερίνη και τη Λεμεσό. Σε συνεργασία πάντα με τους τοπικούς Κρητικούς Συλλόγους.
Η είσοδος ελεύθερη. 
Αντί εισιτηρίου, την ημέρα της παράστασης θα συγκεντρωθούν στο Φουαγιέ του Θεάτρου τρόφιμα μακράς διάρκειας για την κοινωνική κουζίνα του Δήμου Σερρών & το κοινωνικό παντοπωλείο  της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών & Νιγρίτης.
Το έργο του Λευτέρη Αερόπουλου «Ερωτό-κυκλοι», είναι ένα μουσικο-θεατρικό ταξίδι που ξεκινά από  τον «Ερωτόκριτο» του Βιτσέντζου Κορνάρου, συναντά τραγούδια της Κάτω Ιταλίας, παραδοσιακές μεσογειακές μουσικές δραματοποιημένες και φτάνει στο «Φυλακισμένο σ’ αγαπώ» του Λευτέρη Αερόπουλου. Τρεις ομόκεντροι κύκλοι μουσικής, λόγου & κίνησης. Μια μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους με χορικά, ποίηση θεάτρου, σκηνική δράση. Ένα κράμα ανατολής και δύσης, με συνείδηση καταγωγής και ελεύθερη βούληση.   
Η ταυτότητα 
της παράστασης
Διασκευή - Συγγραφή  Έργου – Σύνθεση Μουσικής – Κίνηση - Σκηνοθεσία : Λευτέρης Αερόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη – Υπεύθυνη Συνόλων: Αλεξάνδρα Καραθανάση
Σκηνογραφία: Γιάννης Φτερούγας
Κοστούμια: Ευαγγελία Αφείδου
Φωτισμοί: Μιχάλης Κουβόπουλος
Εγγραφή  μουσικής – Studio - Ηχοληψία : Γιάννης Πετρακόγιαννης
Παραγωγή: Μουσικό Εργαστήρι Σερρών
Διεύθυνση παραγωγής: Μυρτώ Αεροπούλου 
Διανομή
Σολίστ - Κορυφαία του Χορού : Αλεξάνδρα Καραθανάση (πιάνο - κρουστά)
 Εξάρχουσα – Αρετούσα - διαλογικά μέρη: Μυρτώ  Αεροπούλου (πιάνο - κρουστά)
Εξάρχων – Ρήγας - φωνητικά - διαλογικά μέρη : Δημήτρης Ναζηρίδης
Κρητική λύρα: Γιώργος Σφακιανάκης
Κρητικό λαούτο: Βασίλης Αρχαύλης
Νένα – φωνητικά - διαλογικά μέρη: Ευαγγελία Αφείδου 
Φωνητικά – διαλογικά μέρη: Κωνσταντίνα Ευστρατίου
Ερωτόκριτος - φωνητικά - διαλογικά μέρη: Γιάννης Φτερούγας
Ραψωδός - σολίστ: Λευτέρης Αερόπουλος (κρητικό λαούτο – κιθάρα - πιάνο)
Χορός: Αεροπούλου Μυρτώ, Αφείδου Ευαγγελία, Ευστρατίου Κωνσταντίνα, Καραθανάση Αλεξάνδρα, Ναζηρίδης Δημήτρης, Φτερούγας Γιάννης 
Στην παράσταση συμμετέχουν ένα live κουϊντέτο (Κρητική λύρα, κρητικό λαούτο 1o - κιθάρα, κρητικό λαούτο 2ο, πιάνο, κρουστά), 7 φωνές (τραγουδιστών – υποκριτών), και τα δύο αυτά σύνολα συνυπάρχουν με μουσική γραμμένη κι επεξεργασμένη σε studio.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 12 Δεκ. 2019 - 15:08