Ο Θ. Γρηγοριάδης παρουσιάζει την «Καινούργια πόλη»

Το νέο βιβλίο του συγγραφέα Θεόδωρου Γρηγοριάδη, «Καινούργια πόλη», θα παρουσιασθεί τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στις 8μ.μ., στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών.

Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση της επανέκδοσης του βιβλίου «Το παρτάλι».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθεί ο συγγραφέας Θεόδωρος Γρηγοριάδης για την πολυετή προσφορά του στην πολιτιστική δράση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών.

Η υπόθεση του νέου βιβλίου

Καινούργια πόλη, όμως πόσο καινούργια ζωή; Δεκαετία του ενενήντα, ο Μανόλης και η μάνα του, η Μαργαρίτα, αναζητούν µια νέα αρχή και ένα καταφύγιο.

Έρχονται από τα βόρεια για πρώτη φορά στην Αθήνα, σε µια πρωτεύουσα που αλλάζει, που γιγαντώνεται µε εύκολο χρήμα και χρηματιστήριο, µε εισαγόμενο lifestyle, προσφέροντάς τους αρκετές ευκαιρίες αλλά και απογοητεύσεις.

Η ελαφρόμυαλη μάνα και ο "πλατωνιστής" γιος, δεμένοι µε ένα σκοτεινό μυστικό, θα δώσουν τις μάχες άλλοτε μέσα στον κοινωνικό τους περίγυρο και άλλοτε μέσα στο προσωπικό τους κελί, απόκοσμοι και απροσάρμοστοι, ώσπου να βρει ο καθένας την προσωπική του λύτρωση και τη θυσία.

Το μυθιστόρημα, δραματικό και κωμικό, προσπαθεί να ψυχογραφήσει την εσωτε-ρική διαμάχη των ηρώων σε σχέση µε τους άλλους, αλλά και µε την ίδια την πόλη, που τους επιβάλλεται όχι μόνον ως δραματικό παρόν, αλλά και ως ιστορικό παρελθόν. Ένα μυθιστόρημα που μεταφέρει το κλίμα και την ένταση μιας δεκαετίας που θα καθορίσει και τις επόμενες.

Την εκδήλωση οργανώνουν η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, ο Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών, το βιβλιοπωλείο «Επικαιρότητα» και οι εκδόσεις «Πατάκη».

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 19 Σεπ. 2017 - 12:55