Ο Φ. Κοκολιός στο «τιμόνι» της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Πανσερραϊκού

Η διοίκηση του Τμήματος Μπάσκετ Πανσερραϊκού είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με έναν προπονητή,  το όνομά του οποίου, τα τελευταία χρόνια, είναι αδιάκοπα συνδεδεμένο με επιτυχίες ομάδων του νομού μας που αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες. Ο Φώτης Κοκολιός επιστρέφει στον “αγαπημένο” του Πανσερραϊκό αναλαμβάνοντας χρέη προπονητή της ανδρικής και εφηβικής ομάδας.

Η επιστημονική κατάρτιση του κ. Κοκολιού είναι πλούσια. Το 1996 αποφοιτά από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών με Ειδικότητα «Καλαθόσφαιρα». Το 2000 γίνεται κάτοχος τίτλου «ΜSc Προπονητικής» στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής, ενώ το 2002 αποφοιτά και από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ανοικτή και εξ’ αποστάσεως Εκπαίδευση» της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π). Από το 2012 είναι υποψήφιος διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Τ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής) στην «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητισμού». Από το 2008 ο νέος προπονητής μας εργάζεται ως διορισμένος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη Β’ θμια Εκπαίδευση αποσπασμένος στο Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Σερρών.

Η επιτυχημένη προπονητική δράση του κ. Κοκολιού στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης ξεκίνησε πριν 20 και πλέον χρόνια αναλαμβάνοντας διάφορα τμήματα υποδομής ανδρικών και γυναικείων Σερραϊκών ομάδων στα πρωταθλήματα της Ε.ΚΑ.ΣΑ.ΜΑ.Θ.  Στον Πανσερραϊκό προσέφερε τις υπηρεσίες του για 5 συναπτά έτη (2004-2008) προπονώντας μάλιστα την αγωνιστική περίοδο 2006-2007 την αντρική ομάδα του Συλλόγου.

Η καριέρα του στις εθνικές κατηγορίες περιλαμβάνει κατά σειρά επιτυχημένη συνεργασία με τις εξής ομάδες:

□ 1998 - 1999: Γυναικεία ομάδα Α.Ο. Σερρών - Α2’.

□ 2007 – 2008: Αντρική ομάδα Α.Ε. ΙΚΑΡΟΙ Σερρών, ως βοηθός - Β’ Εθνική.

□ 2008 – 2009: Αντρική ομάδα Α.Ο. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ - Γ’ Εθνική.

□ 2009 – 2012: Αντρική ομάδα Α.Ε. ΙΚΑΡΟΙ Σερρών, ως βοηθός - Α2’. (Για τις 6 τελευταίες αγωνιστικές διετέλεσε πρώτος προπονητής, οδηγώντας μάλιστα την ομάδα στην κατάληψη της 3ης θέσης του Πρωταθλήματος.)  

2012 – 2017: Αντρική ομάδα ΟΡΦΕΑ Ν. ΣΚΟΠΟΥ Σερρών - Γ’ Εθνική.

Το ισχυρό προπονητικό δίδυμο Γιώργος Καράγκουτης (υπεύθυνος Ακαδημιών) - Φώτης Κοκολιός (αντρική και εφηβική ομάδα) με ήθος και κοινό μακροχρόνιο σχεδιασμό ανάδειξης των νέων ταλέντων του Σερραϊκού Μπάσκετ αποτελεί αναμφισβήτητα για όλους τους αθλητές μας εγγύηση τόσο προπονητικής δουλειάς όσο και διάπλασης προσωπικοτήτων μέσα και έξω από το γήπεδο.

 

           

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 12 Ιουν. 2017 - 14:48