ΝΟΔΕ Σερρών: Επιχειρείται η συστηματική αποδόμηση της δημόσιας υγείας

Με μια σκληρή ανακοίνωσή του ο Τομέα Υγείας ΝΟΔΕ Σερρών στρέφεται κατά της κυβέρνησης και των πράξεων και παραλείψεών της, υποστηρίζοντας ότι επιχειρεί τη συστηματική αποδόμηση της δημόσιας υγείας.

Καταδικάζει, επίσης, την αυταρχική, όπως τη χαρακτηρίζει, κατάργηση των ανεξάρτητων αρχών κρίσεων και κάνει λόγο για ποινικοποίηση της γνώσης και του επιχειρείν.         

Μετά το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, τη δημιουργική ασάφεια, το σκίσιμο των μνημονίων  και ενάμιση χρόνο δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης έφτασε η ψήφιση των μέτρων «ταφόπλακα» του ελληνικού λαού. Μέσα σε όλα αυτά από τα πλέον επίσημα χείλη της κυβέρνησης, ο ελληνικός  λαός άκουσε για αυταπάτη και περηφάνια γι αυτό που ήρθε(μόνο που το κουστούμι της αυταπάτης είναι στις πλάτες του ελληνικού λαού. Το θέατρο του παραλόγου σε όλο του το μεγαλείο!

Θα πρέπει να γνωρίζουν κάποιοι ότι η αυταπάτη στην πολιτική ισοδυναμεί με πολιτική εξαπάτηση προς όφελος των συμφερόντων τους ( μόνο που κρατά για λίγο – οι μάσκες έχουν πέσει).

Όσον αφορά το κομμάτι της υγείας, η αποδόμησή της συνεχίζεται συστηματικά. Οι 4.500 θέσεις εργασίας που διαλαλούν διακαώς θα πρέπει να γνωρίζει ο πολίτης ότι τις παρέλαβαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, σε ξεχωριστό κωδικό, με την σύμφωνη γνώμη της τρόικας (α! συγνώμη, κουαρτέτο πλέον, το ζήσαμε κι αυτό!) . Κανείς δε ξεχνά ότι πέρασε ένας χειμώνας με βαριές επιδημίες γρίπης και ενώ τα κρεβάτια ήταν άδεια, αν και διαγωνισμός για κάλυψη θέσεων προσωπικού ήταν σε εξέλιξη, με τον πλέον αυταρχικό τρόπο το υπουργείο κατήργησε τις ανεξάρτητες αρχές κρίσεων με όλες τις συνέπειες και με πρωτάκουστο τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει έλεγξε τα βιογραφικά.

Για να μη μιλήσουμε για εκείνο το κομμάτι της υγείας που ιδιωτεύει και πρέπει πλέον με βάση τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ να ντρέπεται για τις σπουδές που έχει κάνει, μιας και η ποινικοποίηση της γνώσης και του επιχειρείν είναι στις βασικές αρχές της κυβέρνησης. Γι αυτό και η υφαρπαγή του 70% των αποδοχών τους (αυτό που μένει είναι ο φόρος στον αέρα που αναπνέουν  ή η μετανάστευση).

Αλλά δεν θα περίμενε κανείς κάτι παραπάνω όταν το βασικό προσόν στα βιογραφικά πολλών εκ των κυβερνώντων είναι οι καταλήψεις, η διαμαρτυρία, η αντίδραση. Άραγε έχουν εργαστεί ποτέ;

VIVA   TSAVES,   VIVA MADURO!

Τομεάρχης υγείας ΝΟΔΕ Σερρών

Χαρίλαος Λώτης»

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 11 Μάιος. 2016 - 16:37