Νέο ημερολόγιο από τον Σύλλογος Βλάχων Ν. Σερρών «Γεωργάκης Ολύμπιος»

 Εκδόθηκε πριν λίγες μέρες το ετήσιο θεματικό ημερολόγιο του Συλλόγου Βλάχων Ν. Σερρών «Γεωργάκης Ολύμπιος» με γενικό τίτλο: «Ο Κεφαλόδεσμος στους Βλάχους Σερρών». Δεκαέξι τύποι χτενισμάτων και κεφαλοδεσιμάτων γυναικών παρουσιάζονται στο ημερολόγιο των Βλάχων του Ν. Σερρών και αποτυπώνονται στις σελίδες του με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, συνοδευτικό κείμενο και σημαντικές πληροφορίες.

  Κάθε χρόνο, το ημερολόγιο διανέμεται στα μέλη και στους φίλους του Συλλόγου, είτε από πόρτα σε πόρτα, είτε ταχυδρομικώς. Είναι ένας θεσμός σαράντα τριών χρόνων και δεν είναι λίγες οι οικογένειες που περιμένουν τη στιγμή που μέλη της διοίκησης του Συλλόγου μαζί χορευτές και μέλη, θα περάσουν από το σπίτι τους λίγο πριν τις γιορτές για να τους ευχηθούν για τη νέα χρόνια και να αφήσουν το καινούριο ετήσιο ημερολόγιο. Το ημερολόγιο διατίθεται καθημερινές και στα γραφεία του Συλλόγου, κατά τις ώρες 19:00 μέχρι 21:00, ενώ στοιχεία επικοινωνίας μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του : www.vlahoiserron.gr

  Το ημερολόγιο, τα πολυάριθμα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου είναι αυτά που στηρίζουν τον κόπο και το μεράκι όλων των διοικήσεων στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στα υψηλά έξοδα συντήρησης της μουσειολογικής έκθεσης, αλλά και στις συνεχώς αναπτυσσόμενες δραστηριότητες του Συλλόγου. Φέτος, η ευγενική χορηγία του Βέρρου Κωνσταντίνου καλύπτει τη συνολική δαπάνη του ημερολογίου.

  Παράλληλα με το ημερολόγιο, ο Σύλλογος ετοιμάζει γιορτή για τους χορευτές του, την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου στον χώρο του βλάχικου οντά με το τζάκι, ενώ δύο μέρες αργότερα, την Κυριακή, 22 του μήνα θα συμμετέχει με δύο παιδικά χορευτικά τμήματα στις εκδηλώσεις για την «Πολιτεία των Ευχών» στην πλατεία Ελευθερίας. Την τελευταία Κυριακή, στις 29 Δεκεμβρίου θα διοργανωθεί το καθιερωμένο αποχαιρετιστήριο μαγκάλι έξω από το Σύλλογο σαν αποχαιρετιστήριο για το έτος που φεύγει και για το νέο που έρχεται.

  Τέλος, την Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου, οι χορευτές του Συλλόγου ανταποκρινόμενοι στο πνεύμα των ημερών θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Γ. Νοσοκομείο Σερρών για να ψάλουν τα κάλαντα σε εργαζόμενους και ασθενείς.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 17 Δεκ. 2019 - 08:40