"Το μεγάλο μας τσίρκο" από τη θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Ν. Σουλίου

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της θεατρικής παράστασης «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» που ανέβασε η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Σουλίου.
Ήταν ένα αφιέρωμα στην Τζένη Καρέζη και στον Κώστα Καζάκο, οι οποίοι ανέβασαν αυτήν την παράσταση, για πρώτη φορά, τον Ιούνιο 1973.
Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Π.Σ. Ν. Σουλίου, έδωσε την παράσταση στο θεατράκι του χωριού, το οποίο βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία, το βράδυ της Τετάρτης 5 Ιουλίου τρ.έ.
«Το Μεγάλο μας Τσίρκο», έγραψε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και τη μουσική ο Σταύρος Ξαρχάκος, ενώ στην έναρξη της παράστασης ακούστηκε τραγούδι με ερμηνευτή τον αείμνηστο Νίκο Ξυλούρη.
Το έργο ανέβηκε στο θεατράκι του Ν. Σουλίου σε σκηνοθεσία της Ελένης Βαζάκα –Απταλίδου. Τους ρόλους ερμήνευσαν 15 άτομα (γυναίκες και άνδρες) και ομολογουμένως αρίστευσαν, αποδίδοντας σαν έμπειροι ηθοποιοί.
Τόσο οι φωτισμοί, όσο και η μουσική, που πλαισίωσαν την παράσταση, κατά γενική ομολογία κάλυψαν με άριστο τρόπο το έργο.
Όσο για το σενάριο, όλοι όσοι γνωρίζουν την ιστορία, μέσα από την εξέλιξη της παράστασης ξαναέφεραν στη μνήμη τους τα δεινά που επεσσώρευσαν στους αγωνιστές του 1821 και γενικότερα στο λαό του νεοσύστατου ελληνικού κράτους, η Βαυαροκρατία και οι τότε μεγάλες δυνάμεις, Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία και Αυστρία!
Το πρώτο μέρος της παράστασης αφορούσε την προσπάθεια του βασιλιά της Μακεδονίας, Φίλιππου Β`, να συνενώσει σε ένα τα κράτη – πόλεις της Ελλάδας και το χρησμό που ζήτησε για την προσπάθεια αυτή, από το Μαντείο των Δελφών.
Όσο για την περίοδο της Βαυαροκρατίας, οι ηθοποιοί παρουσίασαν άψογα τις προσπάθειες των χωρών της επιτροπείας να διαιρέσουν τους Έλληνες, υποσχόμενοι αξιώματα και πλούτη.
Εύγε και πάλι στους συντελεστές της παράστασης. Πέτυχαν όλοι στους ρόλους που επωμίστηκαν, είτε ήταν στο πλατώ, είτε στα παρασκήνια, είτε χειρίζονταν το φωτισμό, τον ήχο κλπ.
Όσο για τα κοστούμια όλων των ηθοποιών, εκφράστηκαν από σκηνής ευχαριστίες σε τοπικούς συλλόγους που πρόσφεραν τα κατάλληλα κοστούμια εποχής.
Το θεατράκι του Ν. Σουλίου ήταν σχεδόν υπερπλήρες, ενώ την παράσταση παρακολούθησαν, ο δήμαρχος ``Εμμ. Παππά’’ κ. Δημ. Νότας και άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Σουλίου.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 10 Ιουλ. 2017 - 18:43