Κύπελλο: Οι Ίκαροι «πάλεψαν» για την πρόκριση αλλά τους εγκατέλειψαν οι δυνάμεις τους

Μπορεί ο Χολαργός να «έκοψε» τα «φτερά» των Ικάρων, που προσδοκούσαν να προχωρήσουν στη Β΄φάση του κυπέλλου Ελλάδος, όμως, αποζημίωσαν με το παραπάνω τους Σερραίους φιλάθλους που βρέθηκαν στο δημοτικό αθλητικό κέντρο της Κοιλάδας Αγίων Αναργύρων, σήμερα, το απόγευμα,  αποδίδοντας πολύ καλό  μπάσκετ και προσφέροντας πλούσιο θέαμα.

Το τελικό 50-71, υπέρ της ομάδας από την Αθήνα, δεν αποδίδει την πραγματική εικόνα του αγώνα. Οι Ίκαροι, χωρίς τον Κακιούζη, ο οποίος είναι τραυματίας, κατέβαλαν «φιλότιμη» προσπάθεια.

Το ξεκίνημα των κυανοκίτρινων ήταν «υπερηχητικό» αιφνιδιάζοντας τους αντιπάλους τους.  Ο ρυθμός που επέβαλαν οι Ίκαροι ήταν καταιγιστικός και οι παίκτες του Χολαργού δυσκολευόταν πολύ να τον ακολουθήσουν.

Οι Σερραίοι κατάφεραν να «κτίσουν» και διαφορά μεγαλύτερη των 10 πόντων. Το ίδιο σκηνικό επικράτησε και στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ωστόσο, πολλοί παίκτες άρχισαν να φορτώνονται με φάουλ.

Πλησιάζοντας στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου η άμυνα του Χολαργού «έσφιξε» και σε συνδυασμό με κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα κατόρθωσαν να πλησιάσουν στο σκορ και το ημίχρονο βρήκε τους Ικάρους να προηγούνται με 34-32.

Η κούραση από την υπερπροσπάθεια άρχισε να φαίνεται στους παίκτες των Ικάρων στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Χολαργός πήρε το προβάδισμα και στο τέλος της τρίτης περιόδου βρέθηκαν προηγείται με 44-61.

Στην τέταρτη περίοδο το παιχνίδι είχε απλά διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Στέργιο Ποργιόπουλο να δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 50-71.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 20 Σεπ. 2017 - 22:03