Κακή νοοτροπία πολιτών και κατεστραμμένοι κάδοι αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης των Σερρών

Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος συναντάμε στους δρόμους της πόλης των Σερρών. Από τη μία η κακή νοοτροπία των πολιτών που ενώ οι κάδοι απορριμμάτων έχουν «ξεχειλίσει» από σκουπίδια επιμένουν να τα αποθέτουν έξω από αυτούς, αγνοώντας ή στη χειρότερη περίπτωση αδιαφορώντας για τους κινδύνους που εγκυμονούν για τη δημόσια υγεία.

Η φωτογραφία είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί σε πολλούς κάδους της πόλης μας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και σίγουρα δεν μας τιμά καθόλου ως υπεύθυνους πολίτες.

Από την άλλη, βέβαια, υπάρχουν και οι περιπτώσεις, όπως αυτή που απεικονίζεται στη δεύτερη φωτογραφία, με κάδους που δεν είναι λειτουργικοί με αποτέλεσμα η αποκομιδή των απορριμμάτων να είναι δύσκολη.

Ο κάδος που απεικονίζεται στη φωτογραφία έχει μείνει «κουτσός» καθώς αποσπάσθηκε ο ένας από τους τέσσερις τροχούς του!

Θα ήταν σκόπιμο, λοιπόν, η δημοτική αρχή να μεριμνήσει για την αντικατάσταση όσων κάδων βρίσκονται και κακή κατάσταση αλλά και ενδεχομένως να ξεκινήσει και μια εκστρατεία ενημέρωσης  των πολιτών για τον κίνδυνο που διατρέχει η δημόσια υγεία από την άναρχη εναπόθεση των απορριμμάτων.

Το μόνο σίγουρο, είναι, ότι εικόνες σαν αυτές δεν τιμούν κανέναν και επισκιάζουν οποιαδήποτε άλλη θετική πρωτοβουλία στον τομέα της καθαριότητας.

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 13 Φεβ. 2017 - 01:16