Ημερίδα: Τεράστια η σημασία των εθελοντών δοτών μυελού των οστών

Ημερίδα με θέμα: "Εθελοντές δότες μυελού των οστών, μαζί μπορούμε να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν", θα λάβει χώρα σήμερα, Τετάρτη και ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα του Διοικητηρίου «Κωνσταντίνος Καραμανλής» της ΠΕ Σερρών.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Σερρών, το Δ.Σ. του τοπικού τμήματος Σερρών του Σ.Ε.Π.Ε.Κ.Ε.Μ, το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και σε συνεργασία με το Κέντρο ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών και του Συλλόγου "Όραμα Ελπίδας" και με την υποστήριξη της UNESCO Σερρών

     Στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής στο μητρώο εθελοντών δοτών μυελού των οστών με λήψη στοματικού επιχρίσματος από την εξειδικευμένη ομάδα του τμήματος αιμοδοσίας του Γ.Ν. Σερρών.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών.

Την συντονιστική επιτροπή της εκδήλωσης αποτελούν η διευθύντρια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της ΠΕ Σερρών κ. Ευαγγελία Τανταλάκη, ο πρόεδρος του ΤΟΤ Σερρών του ΣΕΠΕΚΕΜ,κ. Σωκράτης Κοτζάογλου και η διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Σερρών κ. Αικατερίνη Τζιούρα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

-Χαιρετισμοί.

- Προλογισμός Ημερίδας. Αναστασιάδης Αναστάσιος Ιατρός  προϊστάμενος Τμήματος  Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Σερρών.

-Εισήγηση με τίτλο «Η σημασία της δωρεάς του μυελού των οστών», Τζιούρα Αικατερίνη Συντονίστρια/Διευθύντρια Τμήματος Αιμοδοσίας Γ.Ν. Σερρών.  

-Εισήγηση με τίτλο «Πως μπορώ να γίνω δότης μυελού των οστών», Παπαδόπουλος Νάσος Ιατρός Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Σερρών.

-Εισήγηση με τίτλο «Το αληθινό νόημα της ζωής», Τσουκνίδα Φωτεινή Ψυχολόγος Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Σερρών

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 17 Μάιος. 2017 - 07:59