Η Βαβράρα Μητλιάγκα χρεώνει ανικανότητα στη Δημοτική Αρχή Σερρών για τη μη συμμετοχή στην Serexpo

Το Επιμελητήριο Σερρών  επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας (25/09) η υποψήφια Δήμαρχος Σερρών και επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΤΟΣ» κ. Βάρβαρα Μητλιάγκα, συνοδευόμενη από υποψήφιους του Συνδυασμού της.

Την υποψήφια Δήμαρχο υποδέχτηκαν θερμά ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιώργος Μήχος και ο οικονομικός Διευθυντής Γιάννης Κοτσαμπασίδης. 

Η συζήτηση με τα μέλη του Συνδυασμού έγινε σε ένα ζεστό και εγκάρδιο κλίμα, ενώ πραγματοποιήθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος που επικεντρώθηκε- κυρίως- στην ανικανότητα, όπως υπογραμμίσθηκε, του Δήμου Σερρών να πραγματοποιήσει εγκαίρως τις απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να συμμετέχει ως συνδιοργανωτής στην «SEREXPO 2023» όπως είχε δεσμευτεί υπογράφοντας και το ανάλογο συμφωνητικό.

Η κα Μητλιάγκα στην αρχή της συζήτησης συνεχάρη τον κ. Μαλλιαρά και τους εργαζομένους του επιμελητηρίου για την άρτια διοργάνωση της SEREXPO, καυτηριάζοντας όμως- παράλληλα- το γεγονός πως ο Δήμος την τελευταία στιγμή δεν κατάφερε να είναι συνδιοργανωτής σε αυτή την τόσο μεγάλη Έκθεση η οποία προάγει το επιχειρείν.

Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά πως: « Ο Δήμος Σερρών έπρεπε να συμμετέχει ενεργά ως συνδιοργανωτής. Έγιναν αστοχίες. Έγινε λαθεμένη διαχείριση από πλευράς Δημοτικής αρχής με αποτέλεσμα  η αποκεντρωμένη να μην κάνει δεκτή την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και τα χρήματα να μην φτάσουν ποτέ στο Επιμελητήριο ώστε να βοηθηθούν οι Σερραίοι επιχειρηματίες.  Θεωρώ ότι θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί. Τέτοιες αστοχίες και λάθη πρέπει να αποφεύγονται».

mitliagka_malliaras_1.jpg

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου από την πλευρά του δήλωσε πως δεν ξέρει ακριβώς τι συνέβη, καθώς την τελευταία στιγμή και πάρα του ότι έγινε, όντως, συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ Δήμου Σερρών και Επιμελητηρίου, τον ενημέρωσαν πως τα χρήματα δεν μπορούν να δοθούν και ο Δήμος αποσύρεται αναγκαστικά από την συνδιοργάνωση της SEREXPO.

Η Βαρβάρα Μητλιάγκα και τα μέλη που την συνόδευαν υπογράμμισαν πως πιστεύουν στην επιχειρηματικότητα και υποσχέθηκαν να την στηρίξουν και να την προάγουν. Για το λόγο αυτό,  μάλιστα, ζήτησαν τις θέσεις και προτάσεις του Επιμελητηρίου που θα βοηθήσουν στην καλή συνεργασία την επόμενη μέρα.

Χαρακτηριστικά η κα Μητλιάγκα δήλωσε: «Πιστεύουμε στην επιχειρηματικότητα και πρέπει να την στηρίξουμε και να την προάγουμε. Θα είμαστε κοντά σας όποτε χρειαστείτε βοήθεια».

Ο κ. Μαλλιαράς δεσμεύτηκε πως σύντομα θα στείλει υπόμνημα με τα προβλήματα των επιχειρηματιών ζητώντας την συνεργασία της Βαρβάρας Μητλιάγκα, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουν κάποια από τα προβλήματα να επιλυθούν.

Εξάλλου, κατά τη συζήτηση αναφέρθηκε και το μεγάλο πρόβλημα των επιχειρήσεων στην βιομηχανική περιοχή, με τον Αθανάσιο Μαλλιαρά να δηλώνει πως εκεί λύση θα δοθεί μόνο με νομοθετική παρέμβαση.

Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες της παράταξης «ΕΝΤΟΣ» όπως και η επικεφαλής και υποψήφια Δήμαρχος Σερρών συζήτησαν και για την διεξαγωγή της έκθεσης κρητικών προϊόντων στο κέντρο της πόλης, η οποία πήρε έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, ώστε να διεξαχθεί το Νοέμβριο παρά τις αντιδράσεις του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου και πάρα την διαμαρτυρία του Επιμελητηρίου, το οποίο με ανακοίνωσή του φρόντισε να κάνει γνωστό στην Δημοτική αρχή πως η έκθεση αυτή δεν αφορά μόνο Κρητικά Προϊόντα και κάνει κακό στην τοπική αγορά.

Η διαμαρτυρία βέβαια του Επιμελητηρίου, του προέδρου και κατ΄ επέκταση των Σερραίων επιχειρηματιών έπεσε στο «κενό» από πλευράς Δημοτικής Αρχής.

Η Βαρβάρα Μητλιάγκα ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου επεσήμανε προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών πως φέτος με δική της πρόταση στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρεται ρητά, όχι μόνο πως η Έκθεση πρέπει να αφορά αποκλειστικά και μόνο σε κρητικά προϊόντα, αλλά και πως ο φορέας διοργάνωσης πρέπει να υποσχεθεί μια αντίστοιχη έκθεση στην Κρήτη για τους Σερραίους επιχειρηματίες.

Δέσμευση που πρέπει να υλοποιηθεί και να μην συμβεί ό, τι και την περσινή χρονιά που ο διοργανωτής και ο Δήμαρχος, υποσχέθηκαν αντίστοιχη  διοργάνωση έκθεσης στην Κρήτη για τους Σερραίους επιχειρηματίες,  αλλά αυτό έμεινε στα λόγια και δεν έγινε ποτέ πράξη.

Λίγο πριν το τέλος της επίσκεψης ο Αθανάσιος Μαλλιαράς ευχήθηκε από καρδιάς στην Βαρβάρα Μητλιάγκα και τους υποψήφιους του Συνδυασμού της καλή επιτυχία, ενώ και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για στενή συνεργασία στο μέλλον.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 27 Σεπ. 2023 - 19:53