Η ομορφιά και η ιδιαίτερη σημασία των όρων Βροντούς και του δάσους Λαϊλιά περιγράφονται σε βιβλίο του κ. Κ. Βαβαλέκα

Η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Κων. Μ. Βαβαλέκα, «Όρη Βροντούς-Δάσος Λαϊλιά», πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Την εκδήλωση οργάνωσε ο σύλλογος φίλων της βιβλιοθήκης που με την επιμέλεια του προέδρου του κ. Πασχάλη Λογαρνέ επιμελήθηκε ένα υπέροχο βίντεο, σχετικό με το   κείμενο του βιβλίου, με μουσική υπόκρουση  που καθήλωσε όλους, προσηλιάζοντας έντονα τους πάντες, για  το περιεχόμενο του βιβλίου.

Η γραμματέας του Συλλόγου, Σοφία Δάγκου,  καλωσόρισε τους ακροατές με τον γνωστό μειλίχιο λόγο της και συνέχισε ο πρόεδρος της βιβλιοθήκης εξαίροντας τις προσπάθειες του συγγραφέα.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η Αλεξία Κ. Βαβαλέκα, δικηγόρος, κόρη του συγγραφέα που αναφέρθηκε στο συναισθηματικό κομμάτι της προσπάθειας συγγραφής του βιβλίου από τον πατέρα της αξιοποιώντας την έμφυτη ικανότητα της ομιλίας της ώστε να συγκινήσει τους πάντες.

Στη συνέχεια ο Βασίλης Βαφειάδης, εικαστικός, φίλος από τα παλιά του συγγραφέα, επισήμανε ως αξιοθαύμαστη την προσφορά του συγγραφέα που μετά από το τέλος της καριέρας του επιδιώκει να προσφέρει στον τόπο τα εμπειρικά συμπεράσματα της δουλειάς του ώστε να γίνουν  γνωστά και να δοθεί στο οπτικό πεδίο μας η ρώμη του δάσους που το κρατάει χιλιάδες χρόνια.

Στη συνέχεια, η δασολόγος  Χρυσάνθη Αργυροπούλου, Δρ. Δασολογίας, παρουσίασε το περιεχόμενο του δασικού τμήματος του βιβλίου με αναφορές στις λειτουργικές συνθήκες του δάσους, στη συμβολή του στη τοπική κοινωνία, στην ανόρθωση και διαχείριση της ανάπτυξης του δάσους  από το 1956 έως σήμερα, στη βλάστηση και την χλωρίδα του στη    διευθέτηση των χειμάρρων και στο οδικό δίκτυο κ.λ.π.

Τέλος ο συγγραφέας έκλεισε την παρουσίαση με αναφορές στους περιηγητές, στην  ύπαρξη των οικισμών Κασαμπά και Βλάχικα καλύβια, στην καταστροφή αυτών, στην ύπαρξη και αξία  του Σφαγνώνα  και στους λόγους που τον οδήγησαν να εκπονήσει το βιβλίο του. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη Δημόσια Βιβλιοθήκη για την φιλοξενία και τον σύλλογο Φίλων της Βιβλιοθήκης με ιδιαίτερη αναφορά στον χορηγό της έκδοσης Απόστολο Χ. Αποστολίδη παρουσία της συζύγου του και του γιού του. Ευχαρίστησε όλο το ακροατήριο για την προσέλευση και την προσοχή τους.

Παρέστησαν ο πρώην νομάρχης Κ. Παπαναγιώτου και ο πρώην αντιδήμαρχος Στ. Γαλάνης, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αθ. Γκάτσιος.

Τελευταία ενημέρωση: 
Σάβ. 03 Ιουν. 2017 - 21:53