Η «Μικρασιατική Σπίθα» διατηρεί άσβεστη την «φλόγα» του πολιτισμού(Φωτό)

Η παρουσίαση του 21ου τόμου της «Μικρασιατικής Σπίθας» αποτελεί την καλύτερη επιβεβαίωση για τον σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι στη διατήρηση αλλά και διάδοση του ελληνικού πνεύματος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, υπογράμμισε στον χαιρετισμό του, ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι κρατούν δυνατές τις ρίζες του ελληνισμού. Αποτελούν, όπως τόνισε, ανάχωμα στη λήθη, «ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που ορισμένοι, ακόμη και εντός Ελλάδος επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία, ισοπεδώνοντας τα πάντα»

Δεν είμαστε προγονόπληκτοι, υπογράμμισε, προειδοποιώντας, παράλληλα, ότι λαός που διαγράφει του παρελθόν του είναι χαμένος . Κάλεσε, να αξιοποιήσουμε τον πολιτισμό και  το ελληνικό πνεύμα  ως εφαλτήριο για να υψωθούμε εκεί που μας αξίζει.

Οξυγόνο της φυλής μας, χαρακτήρισε τον πολιτισμό μας ο πρώην δήμαρχος Σερρών κ. Ζήσης Μητλιάγκας. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι, σημείωσε, διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στη διατήρηση του πολιτισμού μας.

Η παρουσίαση του τόμου που εξέδωσε η Αδελφότητα Μικρασιατών Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος» πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του  παλαιού Ορφέα.

Την συνοπτική παρουσίαση των άρθρων που περιλαμβάνονται στον 21ο τόμο της «Μικρασιατικής Σπίθας» πραγματοποίησε ο κ. Αθανάσιος Κανλής, π.Γυμνασιάρχης, φιλόλογος, μέλος της συντακτικής επιτροπής. Αποσπάσματα των κειμένων ανάγνωσε η Ολυμπία Παχαδίρογλου, φιλόλογος, μέλος της Αδελφότητας.

Ακολούθησε απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων σε φίλους και μέλη της Αδελφότητας Μικρασιατών Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος».  Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές Κώστας Καραμανλής, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Μιχ. Τζελέπης και Φωτ. Αραμπατζή, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Γ. Μωϋσιάδης, ο δήμαρχος Σερρών κ. Π. Αγγελίδης, ο πρώην βουλευτής κ. Θεοφ. Λεονταρίδης, ο πρώην νομάρχης κ. Κώστας Παπαπαναγιώτου, ο πρόεδρος του αυτοκινητοδρομίου Σερρών κ. Β. Παπαβασιλείου, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Ορφέας» κ. Χαρ. Φώτογλου, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Σερρών κ. Αλ. Χρυσάφης και Αριάδνη Παπαφωτίου, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κ. Δήμητρα Μετόκη.

Δείτε φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση.

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 24 Φεβ. 2019 - 22:48