Η εξωστρέφεια παράγει ανάπτυξη – Το… ηθικό δίδαγμα της συνάντησης Σερραϊκών επιχειρήσεων με μεγάλα ξενοδοχεία(Βίντεο-Φωτό)

Το Επιμελητήριο Σερρών φαίνεται να «ποντάρει» στην εξωστρέφεια κρίνοντας ότι υπάρχουν τοπικά προϊόντα αλλά και υπηρεσίες που διαθέτουν το ποιοτικό «υπόβαθρο» που απαιτείται για να διεκδικήσουν τζίρους και εκτός των στενών ορίων του νομού μας.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η συνάντηση που διοργάνωσε το ΕΒΕΣ στις αρχές Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Elpida Resort με υπευθύνους προμηθειών και εκπροσώπους μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων από όλη τη χώρα. Ήταν η 2η συνάντηση γνωριμίας   με σερραϊκές επιχειρήσεις, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και μάλιστα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο και τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά καθώς προέκυψαν αρκετές συνεργασίες. 

 

Ο αριθμός των εκπροσώπων των ξενοδοχειακών μονάδων στην 2η συνάντηση ήταν σχεδόν τριπλάσιος από την πρώτη επιβεβαιώνοντας το ζωηρό ενδιαφέρον που υπάρχει για τα σερραϊκά προϊόντα αλλά και τις δυνατότητες που διανοίγονται για τοπικές επιχειρήσεις που δίνουν έμφαση στην ποιότητα και την καινοτομία.

 

 

kri_kri.jpg

Η Κρι Κρι αποτελεί πρότυπο εξωστρέφειας παράγοντας γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν αγαπηθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό.

nektar.jpg

Η ΝΕΚΤΑΡ των Αφών Κουρτίδη προσφέρει πάνω από 85 χρόνια γεύσεις ατελείωτης δροσιάς με... θεϊκά αναψυκτικά!

 

 

gatidis_fresh.jpg

Η Γατίδης Fresh πέρα από τη γνωστή ποιότητα αρτοσκευασμάτων παράγει προϊόντα χωρίς γλουτένη. Από αριστερά η  Φανή Γατίδου και η Κωνσταντίνα-Μαρία Πλατνάρη, υπεύθυνη Μάρκετινγκ.

 

kala_vouna_agrotopos.jpg

Ο Βασίλης Καλαϊτζίδης πλαισιωμένος από συνεργάτες της "Αγρότοπος" και "Τα Καλά Βουνά"

Το κέρδος για τις 40 περίπου σερραϊκές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στις b2b συναντήσεις δεν ήταν μόνο η προοπτική της συνεργασίας με μία μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα αλλά και η γνωριμία με τις προδιαγραφές που τίθενται για να μπορέσουν μικρές επιχειρήσεις να διεισδύσουν σε πιο μεγάλες αλλά και πιο απαιτητικές αγορές, όπως αυτές του κλάδου του τουρισμού.

img_8547.jpg

Τα Ζαχαροπλαστεία Βασάκη αποτελούν συνώνυμο των γλυκών απολαύσεων με ιστορία πολλών δεκαετιών. Από δεξιά ο Προκόπης Καζακίδης μαζί με την επόμενη γενιά της εταιρείας.

ouzo_mageia.jpg

Το Ούζο Μαγεία έχει δημιουργήσει από το 1908 μια μεγάλη παράδοση αυθεντικότητας και γνησιότητας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Αθανάσιος Μαλλιαράς ευχαρίστησε όλες τις σερραϊκές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην εκδήλωση καθώς και τους φιλοξενούμενους εκπροσώπους των ξενοδοχείων, τονίζοντας πως στόχος του Επιμελητηρίου είναι αυτή η εκδήλωση να καταστεί θεσμός, καθώς ενισχύει την εξωστρέφεια και αποφέρει σημαντικά οφέλη για τις επιχειρήσεις. Εξετάζεται, μάλιστα, να διευρυνθεί η χρονική διάρκεια των συναντήσεων και να ενταχθεί στη διοργάνωση και η γαστρονομία. 

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των ξενοδοχείων δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την πόλη μας αλλά κυρίως από τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα των Σερρών, τα οποία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν. Μάλιστα τόνισαν πως η ποικιλία και η άρτια ποιότητά τους, μπορούν αδιαμφισβήτητα να τους εξασφαλίσουν την είσοδό τους σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. 

vladikas.jpg

Η σχέση της οικογένειας Βλαδίκα με την αμπελουργία ξεκινάει από το 1960 με πολλές διακρίσεις σε διεθνείς και εγχώριου διαγωνισμούς.

darnakon_geuseis.jpg

Ο Σωτήρης Βαγενάς παράγει με τη "Δαρνάκων Γεύσεις" σάλτσες και μαρμελάδες με πολύ μεράκι και αγάπη με τα πιο αγνά υλικά

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι εμφανίστηκαν και οι συμμετέχοντες Σερραίοι επιχειρηματίες που ευχαρίστησαν το Επιμελητήριο για την πρωτοβουλία και τόνισαν τη σπουδαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων. 

Εκτός από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου , στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο Α’ Αντιπρόεδρος Θωμάς Τενεκετζής, ο Β’ Αντιπρόεδρος Βασίλης Καλαϊτζίδης ( που συμμετείχε και ως επιχειρηματίας στις συναντήσεις), ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Γιώργος Μήχος και τα μέλη του Δ.Σ. Χρήστος Τρούπης, Δημήτρης Πουρνάρης, Διαλεχτή Παυλάκη, Γιώργος Γούνας και Σωτήρης Κοτσαμπάς.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 15 Δεκ. 2023 - 12:00