Η ΑΕΚ θέλει να δώσει συνέχεια με τον Άγιαξ στο σπουδαίο διπλό στο Μπράιτον

Στροφή στο Europa League για την ΑΕΚ που θέλει να δώσει συνέχεια στις ευρωπαϊκές επιτυχίες κόντρα στον Άγιαξ στην OPAP Arena (05/10, 19:45, COSMOTE Sport 3). Η Ένωση ξεκίνησε με το δεξί στην πρεμιέρα, παίρνοντας σπουδαίο διπλό στην Αγγλία και θέλει να πάρει ένα μεγάλο αποτέλεσμα κόντρα και στον Αίαντα για να βάλει γερές βάσεις για την ευρωπαϊκή της συνέχεια.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα προέρχεται από ένα χτύπημα στο πρωτάθλημα από τον ΟΦΗ, όμως το παιχνίδι με τον Άγιαξ θα είναι πολύ διαφορετικό για πολλούς λόγους. Οι Ολλανδοί έχουν σε πέντε ματς στο πρωτάθλημα μόλις πέντε βαθμούς, κάνοντας μια από τις χειρότερες εκκινήσεις στην ιστορία τους. Τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τη Φέγενορντ είναι ενδεικτικά του τι συμβαίνει στον σύλλογο φέτος, όμως σε καμία περίπτωση το παιχνίδι αυτό δεν θα είναι εύκολο.

Τουναντίον, ο Άγιαξ θα επιχειρήσει να κάνει την αντεπίθεση μέσω της Ευρώπης, καθώς στο πρωτάθλημα έχει χάσει αρκετά βαθμολογικά περιθώρια. Η ΑΕΚ θα επιχειρήσει να κάνει το παιχνίδι της, όπως και με την Μπράιτον για να πετύχει μια ακόμα νίκη, έχοντας και τον κόσμο στο πλευρό της. Άλλωστε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι η ΑΕΚ θα πάει με τη νοοτροπία του νικητή.

Άλλωστε αν θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη, τα εντός έδρα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά, όπως σημείωσε και ο Άμραμπατ, σχολιάζοντας το διπλό στην Μπράιτον.

Ο Ματίας Αλμέιδα μετράει επιστροφές σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Οι Γενς Γιόνσον, Νορντίν Άμραμπατ και Ντομαγκόι Βίντα άφησαν πίσω τα προβλήματα τραυματισμού τους, ενώ στην αποστολή είναι κανονικά και ο Εχσάν Χατζισαφί που πήρε ανάσες με τους Κρητικούς.

Μοναδικός απών είναι ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής λόγω θλάσης και η επιστροφή του υπολογίζεται για μετά τη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων.

Η πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στον Άγιαξ

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα η ενδεκάδα της ΑΕΚ αναμένεται να είναι η εξής. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Ο Χατζισαφί θα αγωνιστεί στα αριστερά και ο Σιντιμπέ έχει προβάδισμα αντί του Ρότα για τα δεξιά. Ως προς το κέντρο της άμυνας ο Ματίας Αλμέιδα άφησε ανοικτό το αν θα αγωνιστούν οι Βίντα - Μουκουντί, ενδεχομένως να μην ήθελε να αποκαλύψει τα σχέδιά του.

Αν οι δύο στόπερ είναι έτοιμοι να αγωνιστούν 90 λεπτά τότε δεδομένα θα ξεκινήσουν βασικοί, για πρώτη φορά μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Διαφορετικά ο Μήτογλου, που τράβηξε κουπί με διαδοχικά παιχνίδια όλο αυτό το διάστημα, θα πάρει ξανά θέση στην ενδεκάδα.

Στον άξονα οι Σιμάνσκι και Γιόνσον διεκδικούν μια θέση στο "έξι" πίσω από τον Πινέδα στο "οκτώ". Ο Γκατσίνοβιτς θα αγωνιστεί στα αριστερά και ο Άμραμπατ δεξιά. Στην κορυφή ο Πόνσε θα επανέλθει στο βασικό σχήμα και οι Αραούχο - Τσούμπερ διεκδικούν μια θέση πίσω του με τον Αργεντινό να έχει το προβάδισμα.

Η αποστολή της ΑΕΚ για το ματς με τον Άγιαξ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Θεοχάρης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Αραούχο, Πόνσε, Ελίασον, Πισάρο.

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 05 Οκτ. 2023 - 12:52